TOP 20 ⟩ Vaata, millised lood kütsid loomariigis tänavu enim kirgi

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Aasta hakkab lõppema ning seega on paras aeg kokkuvõtteid teha ja avaldada, millised teemad Lemmiku portaali lugejaid sel aastal kõige rohkem huvitasid.

Nii nagu ka möödunud aastal, kütsid ka tänavu enim kirgi metsloomadega seotud uskumatud ja traagilised juhtumised. Samuti ei saa mööda vaadata ühiskonda šokeerinud jahmatavast koerarünnakust Tallinnas, ms lõppes 4-aasatse tüdruku surmaga. Allpool leiad ülevaate sel aastal kõige rohkem kõneainet pakkunud Lemmiku portaali lugudest.

1.VIDEO 〉 Järvamaal hundijälgi ajanud fotograaf sattus eriti õõvastava leiu otsa

Jaanuari alguses sattus Eesti loodusfotograaf Eleri Lopp Järvamaa metsas hundijälgi ajades peale õõvastavale leiule. Nimelt ootas teda ees terve hunnik koduloomade raipeid. «Tulin mööda hundi jälgi, hundid tõid mind siia. Ise ei oleks ma siia sattunud,» ütles Lopp «Seitsmestele uudistele», kes kohapeal asja uurimas käisid.

2. VAATA 〉 Eesti mehe video metskitse taga ajavatest huntidest kogub TikTokis kümneid tuhandeid klikke

TikTokis kogus populaarsust Eesti mehe Kalle Pihelgase rajakaamera video Läänemaal kitse taga ajavatest huntidest. «Hunti kaamerasse saades on alati emotsioonid positiivsed. Nähes neid selliselt tegutsemas oli ikka väga positiivne. Sellist asja just iga päev ei näe,» sõnas ta Lemmikule antud kommentaaris. Praeguseks on video kogunud üle 85 000 vaatamise.

@kallepihelgas Roe deer chased by two wolves. Wait until the end! Most exciting video from 2021. #fyp #fy #trailcam #canislupus #wolf #eestiloodus #rajakaamera ♬ original sound - Kalle Pihelgas

3. Raplamaal jäi rajakaamerasse neljal jalal liikuv lumesahk

Jahimees Ivar Marist jagas sotsiaalmeedias vahvat videot Märjamaalt, kus metssiga lumes tuhnis.

4. Metsas karu patsutama läinud mees lõpetas looma kihvade vahel

Jaanipäeval jahmatas lugejaid Türgi jahimehe sotsiaalmeedias jagatud video tundmatu mehe kohtumist karuga, mis väidetavalt lõppes mehe surmaga.

5. Rahumeelse karu jalutuskäik koduaeda lõppes kahe mehe surmaga

Kaks Ameerika Ühendriikides Oregonis elavat venda hukkus intsidendis, milles osales karu. Olgu öeldud, et kiskja mehi ei rünnanud.

6. Putukate rünnak Argentiinas ummistab kanalisatsiooni, lõhub katuseid ja sunnib linna elama pimeduses

Uskumatud kaadrid sellest, kuidas La Pampa provintsis asuva Argentina linna Santa Isabeli võtsid üle putukad, nii et võimud otsustasid mitmeks päevaks tuled välja lülitada, et linn mardikate pealetungi eest päästa.

7. Kus on mõistus? Karu taguotsast torkima läinud mehe õppetund saabus välgukiirusel

Sotsiaalmeedias kogus populaarsust sõnatuks võttev video sellest, kuidas üks mees otsustas metsas kõndivat karu täiesti ilma igasuguse põhjuseta torkima minna. Muidugi ei jätnud karu kiusajat karistuseta.

8. Metskitsede jaoks lõppes eksimine Tartu koduaeda traagiliselt

23. jaanuaril kutsuti päästjad Tartus appi koduaeda tulnud kaheksale metskitsele, kellest kolm tuli kahjuks hukata.

9. «Minu lemmiku suvepuhkus»: vaata, kuidas Eestimaa lemmikud suvest viimast võtsid

Vahelduseks ka midagi eriti nunnut ja toredat! Sel suvel kutsus Lemmik loomaomanikke üles jagama pilte sellest, kuidas koos neljajalgse sõbraga suvest viimast võtta. Nagu suurest galeriist näha, oskavad lemmikud suve nautida nii maal kui merel ning igav kellelgi juba ei hakanud!

Lemmik korraldab fotokonkursse koostööd PetCityga regulaarselt ning käimasoleva konkursi kohta saad infot SIIT.

10. HARULDUS 〉 Eestis leiti üle 16 aasta kahepaikne, keda peeti väljasurnuks

Tartu Ülikooli looduskaitsebioloogidel õnnestus üle 16 aasta kohtuda rohe-kärnkonnaga.

11. VAATA VIDEOT 〉 Autolt löögi saanud metssea käitumine šokeerib netirahvast

Sotsiaalmeedias levis sõnatuks võttev klipp auto ja metssea kokkupõrkest.

12. Naine sattus Lääne-Virumaal silmitsi möirgava karuga

15. augustil sattus Uhtnas metsaäärsel teelõigul jalutanud naine silmitsi karuga, kes püüdis teda rünnata.  «Selle peale pöörasin ümber, kui kuulsin selja taga möirgamist ja ähkimist, ning nägin, et karu jookseb minu poole...» rääkis ta Lemmikule. Kohtumine mesikäpaga oli niivõrd ootamatu, et pole isegi teada, kui kaua karu oli teda jälitanud, enne kui endast sel moel märku andis. «Hea, et ta möirgas, tänu sellele ma pääsesin.»

Ootamatu kohtumine karuga ehmatas Lääne-Virumaal elavat naist. Pilt on illustreeriv!
Ootamatu kohtumine karuga ehmatas Lääne-Virumaal elavat naist. Pilt on illustreeriv! Foto: Shutterstock

13. VIDEO 〉 Uskumatud numbrid: Eesti mehe rajakaamera video ehmunud metsseaperest kogus TikTokis kiiresti üle 10 miljoni vaatamise

Loodusfotograaf Kalle Pihelgas sattus taas rambivalgusse, kui tal õnnestus oma rajakaameraga Eesti loodusest tabada võimas hetk, mida igaüks oma silmaga just iga päev ei näe. Videot jagas oma Instagrami loos vaimustunult ka Eesti muusik NOËP.

Juuni alguses Läänemaal Matsalu rahvuspargis üles võetud videost on näha, kuidas emis enda läheduses ohtu tajub ning oma poegadele sellest häälitsusega märku annab, mispeale viimased kibekiiresti kaamera vaateväljas peitu poevad.

«Suuremat rõõmu mulle tegi see, et üle nelja aasta sattusid minu rajakaamera ette jälle metssea põrsad,» sõnas Pihelgas Lemmikule.

@kallepihelgas Wild boar piglets hiding when mother alerts #eestiloodus #sus_scrofa #wildboar #villisika #vildsvin #wildschweine #fy #fyp #rec ♬ original sound - Kalle Pihelgas

Praeguseks on seda videot vaadatud koguni üle 32 miljoni korra.

14. VIDEO 〉 Maailma kõige ohtlikum karu kohtus metsateel tiigriga

India metsateenistuse ametnik Saket Badola jagas videot karu ja tiigri kohtumisest metsateel. Maailma kõige ohtlikumaks karuks peetav üksik laiskkaru ei kartnud rajal tema ees istuvat tiigrit ja tõusis tagajalgadele, et suurele kassile vastu võidelda. Metsateel tehtud klipil on näha, kuidas tiiger vaatab tema poole suunduvat karu ja vehib sabaga.

15. INTERVJUU 〉 Varjupaik vastab küsimustele 4-aastast last rünnanud koera kohta

Septembris šokeeris avalikkust juhtum, kus perekoer tappis Tallinnas 4-aastase tüdruku. Kohe pärast juhtunut viidi tapjakoer Tallinnas asuvasse koduta loomade varjupaika, kus temaga hakkasid tegelema käitumisspetsialistid. Pärast seda, kui koer ka varjupaiga töötajat ründas, loom siiski eutaneeriti.

Ameerika staffordshire'i terjer ehk amstaff. Pilt on illustreeriv!
Ameerika staffordshire'i terjer ehk amstaff. Pilt on illustreeriv! Foto: Shutterstock

Elu24 vahendusel sai avalikkus ka teada, et last rünnanud koer oli Ameerika Staffrodshire'i terjer nimega Vinni, kes oli kutsikast saati kasvanud koos pereliikmetega ja polnud kunagi varem agressiivne olnud. «Seda valu sõnadesse panna ei ole võimalik,» ütleb traagilise õnnetuse tõttu lapse kaotanud perele lähedane inimene.

16. EHMATAVAD KAADRID 〉 Miks Mehhikos tuhanded linnud korraga taevast alla kukkusid?

Mehhikos kukkus salapäraselt taevast alla sadadest lindudest koosnev kollapealiste musträstaste parv.

17. ÜKS MILJARDIST 〉 Kana munes täiusliku kerakujulise muna ja see on väärt varandust

Oxfordshire'is elav Annabel Mulcahy sai jahmatuse osaliseks, nähes, et üks tema kanadest oli nädalavahetusel munenud täiesti ümara muna.

Kerakujuline muna.
Kerakujuline muna. Foto: Annabel Mulcahy / SWNS / Scanpix

18. Miks kassid omaniku kätt või jalga ründavad?

Ilmselt on iga kassiomanik sellise ootamatu kiskjaliku käitumisega kokku puutunud. Toome välja viis põhjust, miks ta nii teeb.

19. Õismäe kortermaja aknast tungis sisse nii hirmus elukas, et elanik pidi päästjad kutsuma

Haabersti linnaosas kutsuti välja päästjad korterisse sisse tunginud oravale. Teataja sõnul oli tema kass sissetungijat rünnanud, mille peale orav kapi taha põgenes. Ligi kolm tundi kapi taga redutanud orav saadi päästjate abil pelgupaigast kätte ning ta toimetati tagasi loodusesse.

20. 4-aastase lapse tapnud koer vigastas varjupaiga töötajat

Septembris 4-aastast tüdrukut surmavalt rünnanud koer, kes viibis Paljassaares asuvas Tallinna loomade varjupaigas, oli agressiivne ka varjupaiga töötaja suhtes. Esialgu jagati juhtunu kohta väga vähe infot, kuid hiljem selgus, et koer siiski eutaneeriti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles