VIDEO ⟩ Uskumatud numbrid: Eesti mehe rajakaamera video ehmunud metsseaperest kogus TikTokis kiiresti üle 10 miljoni vaatamise

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Kalle Pihelgas/TikTok

Loodusfotograaf Kalle Pihelgal õnnestus oma rajakaameraga Eesti loodusest tabada võimas hetk, mida igaüks oma silmaga just iga päev ei näe.

Juuni alguses Läänemaal Matsalu rahvuspargis üles võetud videost on näha, kuidas emis enda läheduses ohtu tajub ning oma poegadele sellest häälitsusega märku annab, mispeale viimased kibekiiresti kaamera vaateväljas peitu poevad. Emis ise jookseb kaugustesse. Pool minutit kestva video lõpus tulevad ka pojad peidust välja ja järgnevad talle.

@kallepihelgas Wild boar piglets hiding when mother alerts #eestiloodus #sus_scrofa #wildboar #villisika #vildsvin #wildschweine #fy #fyp #rec ♬ original sound - Kalle Pihelgas

Vähem kui 24 tunniga oli sotsiaalmeediaplatvormile TikTok postitatud videot vaadatud juba üle 200 000 korra, päev hiljem oli vaatamisi kogunenud juba 3 miljonit ning praeguseks on neid üle 14 miljoni.

«Hea meel on, et see video populaarseks osutus. Eks see oli paljude jaoks esimene kord sellist käitumist metssigade poolt näha. Mina ka polnud sellist käitumist ennem näinud,» kommenteeris Pihelgas Lemmiku portaalile.

Loe ka seda: VÕIMAS FOTO 〉 Metsateel jalutanud eestlane kohtus ülilähedalt suure isakaruga

«Suuremat rõõmu mulle tegi see, et üle nelja aasta sattusid minu rajakaamera ette jälle metssea põrsad,» lisas ta.

Eesti Jahimeeste Seltsi pressiesindaja Andra Hamburgi sõnul on tegu looduses täiesti tavapärase nähtusega. «Samas, kui metsloom hindab ohtu, siis alati see ei pruugi oht olla. Metssead emistega hindavad lihtsalt ohtu kõrgemalt. Emised on väga ettevaatlikud, eriti kui neil põrsad kaasas on. Väga vabalt võis tegemist olla mõne piirkonnast mööduva suurulukiga, näiteks põder võis mööda minna. Kindlalt ei tea aga öelda, kuna see rajakaamerasse ei jäänud,» kommenteeris Hamburg videot.

Loe ka seda: VAATA 〉 Eesti mehe video metskitse taga ajavatest huntidest kogub TikTokis kümneid tuhandeid klikke

Videot jagas oma Instagrami loos vaimustunult ka Eesti muusik NOËP. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles