EHMATAVAD KAADRID ⟩ Miks Mehhikos tuhanded linnud korraga taevast alla kukkusid?

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Ühe hetkega kukkusid alla tuhanded linnud
Ühe hetkega kukkusid alla tuhanded linnud Foto: Video kuvatõmmis

Reostuse või 5G asemel põhjustas Cuauhtémocis kaamera jäädvustatud surmajuhtumid tõenäoliselt mõni teine ​​lind.

Mehhikos kukkus salapäraselt taevast alla sadadest lindudest koosnev kollapealiste musträstaste parv. 

Turvakaamera salvestusel on näha, kuidas rändlindude parv musta suitsupilvena majade juurde kukub. Enamikul lindudel õnnestub taas lendu tõusta, kuid järgnevad kaadrid näitavad väga paljusid linnatänavatele laiali pillutatud iseloomulike mustade ja kollaste lindude korjuseid. Enamasti elavad need linnud Kanadas, kuid talved veedavad Mehhikos. 

Kohalike teadete kohaselt juhtus müsteerium 7. veebruari hommikul. 

Kohaliku ajalehe «El Heraldo de Chihuahua» sõnul väitis veterinaararst, et juhtunut võis tekitada kõrge reostuse tase, mille põhjustas puuküttega küttekehade kasutamine, agrokemikaalid ja külm ilm. Teine pakkumine oli, et linnud said elektrijuhtmetelt elektrilöögi. Sotsiaalmeedias spekuleeriti, et selle võis põhjustada 5G tehnoloogia.

Kuid Ühendkuningriigi ökoloogia ja hüdroloogia keskuse ökoloog Richard Broughton ütles, et kuigi ta ei näinud kaadrites röövlindu, on ta 99 protsenti kindel, et selle põhjustas röövlind. Jahtija võis väikelinnud tihedalt tiirlema ​​panna ja maa poole ajada, kusjuures parves kõrgemal olevate lindude surve tõttu põrkasid madalamal lennupositsioonil olevad linnud vastu hooneid, puid või maapinda.  

«Paistab, et röövlind, näiteks kotkas või kull, on karja taga ajanud ja nad kukkusid, sest parv suruti madalale,» ütles ta. «On näha, et nad käituvad alguses nagu laine, justkui surutakse neid ülevalt alla.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles