TRAAGILINE ⟩ Rahumeelse karu jalutuskäik koduaeda lõppes kahe mehe surmaga

lemmik.postimees.ee
Copy
Baribal. Pilt on illustreeriv.
Baribal. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kaks Ameerika Ühendriikides Oregonis elavat venda hukkus intsidendis, milles osales karu. Olgu öeldud, et kiskja mehi ei rünnanud. 

Teisipäeval sai Josephine'i maakonna šerifi büroo Sunny Valleys asuvast kodust hädaabikõne, milles teatati tulistamisest. Helistaja rääkis dispetšerile, et märkas nende kinnistul karu ja haaras relva, kuid seda laadides lasi kogemata oma venna maha, kirjutab New York Post.

Sündmuskohale saabunud politseiametnikud leidsid eest kuulihaava tõttu surnud mehe. Ülejäänud elukoha läbiotsimisel leidsid nad veel teise mehe, kes oli samuti kuuli läbi surnud, kuid tema puhul viitasid tõendid enesetapule.

«Uurimise põhjal arvatakse, et helistaja võttis endalt elu pärast seda, kui helistas 911, et teatada juhuslikust tulistamisest,» kirjutas šerif Dave Daniel avalduses ning lisas: «Juhtum on endiselt uurimisel ja see edastatakse Oregoni osariigi meditsiiniekspertiisi büroole.»

Raportis ei mainitud karu ennast ega tõendeid ühegi rünnaku kohta.

Baribalid on Põhja-Ameerika kõige levinumad karud ning nad ei ole Oregonis haruldane nähtus. Teadaolevalt elab seal 25 000–30 000 isendit. Kuigi rünnakuid inimeste vastu juhtub, ei ole baribalid tavaliselt aktiivsed kiskjad ja ründavad ainult siis, kui neid ähvardatakse, nurka surutakse või kui kohal on noored pojad.

Ameeriklased langevad palju tõenäolisemalt juhusliku tulistamise kui karu rünnaku ohvriks. USA-s registreeriti eelmisel aastal kolm surmaga lõppenud karurünnakut, samal ajal kui igal aastal hukkub tahtmatutes tulistamistes hinnanguliselt 500 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles