VIDEO ⟩ Putukate rünnak Argentiinas ummistab kanalisatsiooni, lõhub katuseid ja sunnib linna elama pimeduses (4)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy

Argentiinas La Pampa provintsis asuv Santa Isabeli linn otsustas putukate hordide päästmiseks tuled välja lülitada. 

La Pampa provintsis asuva Argentina linna Santa Isabeli võimud otsustasid mitmeks päevaks tuled välja lülitada, et päästa linn mardikate pealetungi eest. Pimedus sunnib putukaid külast lahkuma ja mujalt peavarju leidma. Santa Isabel on putukahordide käes kannatanud juba üle nädala.

«Neid on kõikjal: majades ja kauplustes,» kurtis ajakirjanikele linna abilinnapea Christian Echegaray. Kohalike õiguskaitseorganite esindajad ütlesid, et putukad tekitasid kahju eluhoonetele ja sõidukitele, ummistasid kanalisatsiooni, purunevad katused ja tekitasid palju muid probleeme. Märgitakse, et tugevate kestadega kaitstud mardikad ei hammusta, kuid inimestel soovitatakse vigastuste vältimiseks näod katta.

Vahepeal on sotsiaalvõrgustikesse ilmunud palju videoid, milles kohalikud elanikud demonstreerivad putukate sissetungi tagajärgi, mis takistavad neil oma tavapärast eluviisi jätkata. Mõned inimesed hakkasid kaste putukatega täitma ja linnast välja viima, et kutsumata külaliste arvu vähemalt veidi vähendada.

Võimud seostavad mardikate arvukuse järsu kasvu selle aastaaja kohta ebatavaliselt tugevate vihmasadudega ja ebatavalise soojenemisega, mille taustal tõusis õhutemperatuur riigis 40 kraadini. Need tingimused on ideaalsed selliste putukate paljunemiseks, kelle vastsed kasvasid ja arenesid maa all.

Arvatavasti meelitas putukad linna valgus. Põrnikate sissetungi taustal otsustasid võimud tänavavalgustuse ja avalike hoonete valgustid välja lülitada. Linna abilinnapea märkis uudisteagentuurile AP, et linn on viimased kolm päeva olnud pime ja mardikate arv on tunduvalt vähenenud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles