FOTOKONKURSI GALERII ⟩ Põnevad loomad ja linnud: eestlased tutvustavad oma pere lemmikloomi

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Viirpapagoid: Hellik, Jokker ning Pärl.
Viirpapagoid: Hellik, Jokker ning Pärl. Foto: Erakogu
  • Fotokonkurss kestab 1. maini
  • Saada oma lemmiku pilt ja lugu meile aadressil lemmik@postimees.ee

Kas sinu perega on hiljuti liitunud uus lemmikloom, kutsikas või kassipoeg? Saada meile tema pilt aadressil lemmik@postimees.ee ning lisa ka lühike tutvustus: mis on tema nimi, kui vana ta on, mis tõugu (kui on tõuloom). Fotod avaldame suures galeriis. Koostöös PetCityga jagame saatjate vahel välja ka vingeid auhindu!

Hulk vahvaid fotosid lemmikutest, kellest üks on armsam kui teine, on meile juba laekunud. Täname kõiki loomaomanikke, kes on meiega oma lemmiku lugu jaganud. Nendele saad pilgu heita allolevas suures galeriis! (PS! Galeriid täiendame jooksvalt.)

Mõned lemmikud paistavad teiste seast aga eriti silma oma erilise välimuse poolest. Näiteks see siin on umbes 7-kuune karvutu merisiga Bandito Hippolito, kelle pildi saatis Lemmikule loomaomanik Kaire.

Bandito Hippolito
Bandito Hippolito Foto: Erakogu

Lisaks Bandito Hippolitole elab Kaire peres veel mitu teistki looma. Näiteks see siin on varsti 4-aastaseks saav Aafrika hiidtigu Kädi-Tiugu-Musimbwa.

Aafrika hiidtigu Kädi-Tiugu-Musimbwa
Aafrika hiidtigu Kädi-Tiugu-Musimbwa Foto: Erakogu

Loomaomanik Kristi aga saatis meile foto 7-kuusest habeagaamist Mojiist, kellele meeldib sooja käes lesida ja maiustada ussikestega.

Habeagaam Mojii
Habeagaam Mojii Foto: Erakogu

Loomaomanik Maaria kirjutab oma lemmiku kohta nii: «Tema on minu kõige lemmikum ja toredam loom universumis – Helmi. 6-aastane seapreili, kes elab koos viie kassi, kahe koera ja jänesega oma maailma parimat elu.»

Seapreili Helmi.
Seapreili Helmi. Foto: Erakogu

Loomaomanik Kerli aga kirjutab, et tema uusim pereliige on pisike 7-kuune Vietnami siga, kel nimeks Piraat. «Sai oma nime kohe, kui nägin tema ühte musta silma.»

Vietnami siga Piraat.
Vietnami siga Piraat. Foto: Erakogu

Lemmikud, kes said uue võimaluse

Meile on saabunud ka mitmeid nende lemmikute lugusid, kes on oma uues peres saanud uue võimaluse täisväärtuslikuks eluks. Tutvustame mõnda neist lähemalt.

See siin on Ameerika Staffordshire'i terjer Luna, kes on veidi üle nelja kuu vana. «Luna on pärit Ukrainast ning jõudis meieni 15. märtsil läbi katsumuste sõjategevuse tõttu,» kirjutas tema uus perenaine Siret.

Ameerika Staffordshire'i terjer Luna
Ameerika Staffordshire'i terjer Luna Foto: Erakogu

Loomaomanik Maari saatis meile pildi oma pere uuest lemmikust Härra Nilssonist. «Ta on varjupaiga koerake, kes oli päästetud kutsikavabrikust. Nilsson tuli meie perre detsembris. Lisaks oma pere lastele rõõmustab Härra Nilsson lasteaialapsi, pakkudes oma hellust ja mängulusti neile, kellel endal lemmikut ei ole. Tubli koerapoiss saab 1. aprillil juba 6-kuuseks,» kirjutas koeraomanik.

Nilsson
Nilsson Foto: Erakogu

Carolyna saatis meile pildi kaeluspapagoi Mariost, kes hiljuti nende koju saabus. «Ta päästeti eelmisel suvel õuest ja ta oli väga halvas seisus. Ta kakub endalt sulgi ja on väga arglik. Võimalik, et temast loobuti, kuna ta on kakkuja ja ei näe enam ilus välja. Andsime talle võimaluse uuesti jalule saada,» kirjutas ta.

Kaeluspapagoi Mario
Kaeluspapagoi Mario Foto: Erakogu

See siin on aga kassike nimega Kessu – Soolikas, kes saab mais aastaseks. «Kassipojad leidsid sugulased kõva piuksumise peale oma kõrvahoone katuse alt, kuhu ema nad jätnud oli. Kas emakass sai hukka või oli mingi muu põhjus, ei tea, kuid välja ta ei ilmunud. Loomaarsti juhendamisel kasvatas pererahvas kunstpiimal üles vahvad kiisud. Toita tuli ööpäevaringselt ja pissimiseks kõhtu masseerida. Suve lõpuks kolis üks kahest kiisust meile. Tema käitumist vaadeldes tekib küsimus, et kas ta ikka saab aru, et on kass või arvab, et on inimene. Algselt oli ta nimi Kessu, kuid tema väga pika ja saleda keha tõttu kutsume teda Soolikaks,» rääkis kassiomanik Tuuli oma lemmikust.

Kass Kessu-Soolikas
Kass Kessu-Soolikas Foto: Erakogu

Kassiomanik Monica saatis pildi nüüdseks juba 11-kuusest Triibust, kes on pärit Viljandi loomade varjupaigast. «Kui varjupaiga töötaja kiisupoja meile üle andis, ütles ta: «Siin teie marakratt on!». Ja tõepoolest, suuremat marakratti pole meie pere veel näinud,» kirjutas ta.

Triibu
Triibu Foto: Erakogu

Loomaomanik Anneli kirjutab oma lemmikust järgmiselt: «Meiega liitus 11. veebruaril uus kass. Tõupaberitega pärsia kass Fluffypurr Bysinka. Vanust küll 3,5 aastat, aga meil olnud natuke üle kuu aja.»

Pärsia kass Fluffypurr Bysinka
Pärsia kass Fluffypurr Bysinka Foto: Erakogu

4-aastane Austraaliast pärit Eddie on väga erilise saatusega lemmik. «Elukaaslasega Austraaliat avastades sattusime farmi, kus elas 7 koera ja nende hulgas meie sõber Eddie. Eddiel juhtus palju, näiteks kaotas ta juba 7-kuuselt ühe oma käpa ja oli 3 kuud koomas, aga sitke tükk, nagu ta meil on, õppis ta uuesti käima, nagu poleks nelja käppa kunagi vaja olnudki. Lisaks kõigele on ta veel vähemalt viis korda auto alla jäänud. Peale kõiki neid õnnetusi pakkusid farmerid, et kas me ei tahaks Eddiet enda hoole alla võtta, sest kardavad, et nii ta seal farmis veel otsa saab. Meilt kaks korda küsima ei pidanud,» kirjutas Eddie perenaine Laura, kelle peres elab Eddie nüüd juba 2 aastat, sellest Eestis 10 kuud.

«Tegemist on maailma kõige sõbralikuma koeraga, kes jagab julgelt kõigile musisid, aga kui aega saab, on ka tõsine lambatalitaja. Oleme poissi treeninud nii, et autod teda enam ei huvita ja kuulekus on parem kui varem. Eddiele meeldib hoolimata oma kolmest käpast palju joosta ja mängida, aga eks see ole tema tõu puhul tavaline, tegemist on eriti pehmo borderkolliga,» kirjutas Laura.

Borderkolli Eddie
Borderkolli Eddie Foto: Erakogu

Loomaomanik Kristina kirjutab oma pere uusimast pereliikmest Miisust, kelle ta kahekuuselt metsa alt leidis ja päästis. «Ju oli üleliigne. Poputasin teda ja ravisin. Kuna ta oli imepisike ja väga haige, siis kartsin, et temast asja ei saa. Aga nüüd on kuud edasi läinud ja ta kasvas ilusaks ja toredaks kassipreiliks. Ta on nii memmekas kass – ainult süles ja kaisus elabki –, ju ta on tänulik, et sai hea kodu.»

Metsa alt päästetud Miisu.
Metsa alt päästetud Miisu. Foto: Erakogu

See siin on kass Fjodor, kes on 6-aastane krantside krantsim kass. «Fjodor on sõnakuulmatu tegelane, kelle meelistegevuseks on autokapottidele abstraktsete käpajälgedest kunsti jätmine. Keelatud tegevus pakub kiisule alati nalja,» jagab perenaine Marliis. 

Kass Fjodor
Kass Fjodor Foto: Erakogu

Loomaomanik Katrin saatis aga video oma peagi 2-aastaseks saavast lontkõrvast Bläkyst, kes on osav jalgpallur.

Loomaomanik Regiina saatis video oma lemmikutest Ottost ja Albertist, kelle vanus on teadmata.

Auhinnad kuulutame välja hiljemalt 1. mail. Ootame kõiki veel julgelt konkursist osa võtma!

Tutvu ka nende fotokonkursil osalejatega:

Erilise välimusega Aneti lugu: varjupaigast võib leida ka haruldase tõukassi

VAHVA GALERII 〉 Julge ja uudishimulik orav sättis end kortermaja rõdul sisse ja hakkas perelemmikuks

Varem on Lemmiku portaal korraldanud kaks fotokonkurssi: «Lemmikute jõulud» (vaata konkursile laekunud pilte siit) ja «Minu naljakas lemmik» (vaata pilte siit), mis osutusid lugejate seas äärmiselt menukaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles