HARULDANE KAADER Jüri Ratas jagas armsat fotot oma uuest lemmikloomast

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Konstantin Sednev / Scanpix / Postimees

Poliitik ja riigikogu liige Jüri Ratas avaldas ühismeedias armsa foto oma pere uuest lemmikust.

Berni alpi karjakoera kutsikas kannab nime Brauni ja liitus Jüri Ratase perega tänavu novembris.

Advendiaja alguse puhul jagas Ratas uut fotot vahvast lemmikust, kes on jõulukaunistuste taustal end armsasti sisse seadnud. Fotoga soovis Jüri Ratas oma jälgijatele nii Instagramis kui ka Facebookis imelist advendiaega.

Oma uue koera Brauni kohta pole Ratas ühismeedias kuigi palju infot avaldanud. «Kodus on jälle rohkem möllu – meie pere uus liige Brauni,» kirjutas Ratas novembri keskel avaldatud postituses.

Jüri ja Brauni.
Jüri ja Brauni. Foto: Jüri Ratase Facebooki lehekülg

Jüri Ratase pere lemmik oli üheksa aastat Berni alpi karjakoer Horre, kes paraku lahkus tänavu suvel vikerkaare taha. «Aeg läheb ja mälestused on siirad ning rõõmsad, jääd alati meie kalliks Horreks,» kirjutas Ratas ühismeedias.

70 kilogrammi kaalunud Horre figureeris tähtpäevade puhul alati Ratase ühismeedias (loe siit) ning oli ka tema jälgijate suur lemmik.

Berni alpi karjakoer on Eesti üks populaarseimaid koeratõuge. 2022. aastal oli ta koeratõugude populaarsuse edetabelis, mida koostab Eesti Kennelliit (EKL), auväärsel kuuendal kohal. 2022. aastal kanti EKLi registrisse 125 uut Berni alpi karjakoera (vaata edetabelit siit).

Ideaalne perekoer

Berni alpi karjakoer võib kutsika ja noore koerana olla päris ulakas ja aktiivne. Vanemaks saades muutub ta oluliselt rahulikumaks ega näri enam läbi kõiki su toolijalgu. Täiskasvanuna on ta sõbralik, heasüdamlik ja häirimatu kaaslane, kes saab lastega laitmatult läbi.

Talle meeldib olla osa sinu perest ja ta teeb heameelega kaasa kõik need tegevused, mida kogu ülejäänud seltskond. Ta on tõeline õuekoer, kelle vajaduste ja soovidega sobib ideaalselt looduslähedane elu. Ja talle meeldivad külmad ilmad.

Vaata tutvustavat videot Berni alpi karjakoerte kohta siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles