Berni alpi karjakoer – mitmekülgne pere hing

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Berni alpi karjakoer võib kutsika ja noore koerana olla päris ulakas ja aktiivne.

Vanemaks saades muutub ta oluliselt rahulikumaks ning ei näri enam läbi kõiki su toolijalgu. Täiskasvanuna on ta sõbralik, heasüdamlik ja häirimatu kaaslane, kes saab lastega läbi laitmatult.

Talle meeldib olla osa sinu perest ning ta teeb heameelega kaasa kõik need tegevused, mida kogu ülejäänud seltskond. Ta on tõeline õuekoer, kelle vajaduste ja soovidega sobib ideaalselt looduslähedane elu. Ja talle meeldivad külmad ilmad.

Tal on imekaunis kolmevärviline kasukas, mis ei vaja liialt palju tähelepanu – piisab harjamisest umbes korra nädalas. See karjakoer ajab karvu aasta läbi, kevadel ja sügisel aga eriti rohkesti.

Trenni mõttes piisab talle keskmise pikkusega jalutuskäigust päevas. See kuts on omasuuruste puhtatõuliste koerte seas üks kõige lühema elueaga isend, elades umbes 7-8-aasta vanuseks.

Šveitslastel on tema kohta vana ütlemine: „Kolm aastat kutsikas, kolm aastat hea koer, kolm aastat vana koer. Kõik ülejäänu on Jumala kingitus.“

Berni alpi karjakoer – mitmekülgne pere hing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles