Loomaarstid hoiatavad: see jaanipühade lemmiktoit on sinu koera jaoks väga ohtlik

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eesti Maaülikooli väikeloomakliiniku loomaarstid tuletavad jaanipühade eel lemmikloomaomanikele meelde, et grill-liha ega sellest järele jäänud konte koertele anda ei tasu.

Vastupidiselt levinud arvamusele ei ole grill-liha ega -vorstikesed koertele sugugi kasulik ega ka sobilik toit. Need tooted on koerte jaoks väga soolased, rasvased ja võivad seetõttu tekitada erinevaid seedeprobleeme. Samuti ei tohi loomaarstide sõnul koertele anda grill-lihast alles jäänud konte, rasvast nahka ega jätta koerale lakkumiseks grillresti.

Kontide asemel vali hoopis tervislikum alternatiiv: KONDI ASEMEL 〉 Loomaarst paljastab: see on kõige tervislikum närimisasi koertele

Ka alkohoolsed joogid, maiustused ja muud maitsestatud ja töödeldud inimeste toidud ei sobi lemmikutele. Loe ka SIIT nimekirja toiduainetest, mida koerad vältima peaksid.

Kuigi ilmataat toob jaanideks tavaliselt vihmasaju, peaksid loomaomanikud olema valmistunud ka suvekuumuseks. Seetõttu tasub meeles pidada, et ära jäta oma lemmikut kuuma autosse ja taga talle alati varjualune ja värske joogivesi.

Peale ujumas käimist vajab ka koer rätikuga kuivatamist – eriti rippuvate kõrvadega koerte pea piirkond, aga ka kaela piirkond ja kube, et vältida võimalikku haudumist ja hotspot'ide teket.

«Jaaniõhtul, aga ka tegelikult igal koosviibimisel pea meeles, et sinu lemmik ei pruugi olla vaimustuses suurest seltskonnast ja melust, eralda lemmikule ala või ruum, kus ta saab rahulikult olla ja puhata,» soovitavad loomaarstid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles