KONDI ASEMEL ⟩ Loomaarst paljastab: see on kõige tervislikum närimisasi koertele

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Veterinaari sõnul on ohtlikele kontidele palju odavam ja tervislikum alternatiiv ning selleks on... külmutatud porgand!

Ameerika Ühendriikides Texases elav veterinaar Hunter Finn jagab oma populaarsel TikToki kontol rohkem kui kahele miljonile jälgijale regulaarselt loomade tervisealast nõu. Kuigi Finni sõnul teevad koeraomanikud oma lemmiku toitmisel sageli vigu, näiteks annavad neile konte, siis on üks kaval nipp, millest tasub teistelgi eeskuju võtta. 

Nimelt ei soovita veterinaar mitte mingil juhul oma koerale konti närida anda, sest see võib põhjustada tõsiseid seedeprobleeme ning mõjuda hammastele laastavalt. Veterinaari sõnul pole sugugi harvad juhtumid, kus tema vastuvõtule tuleb konti närides hamba murdnud koer.

@dr.hunterfinn #greenscreen #drfinn #mckinneytx #mckinney #prospertx #friscotx ♬ original sound - Hunter Finn

Selle asemel, et lasta oma lemmikult kontidega hambaid lõhkuda, soovitab loomaarst sügelevate hammastega koerale anda hoopis külmutatud porgandit. «Võta terved porgandid ning pane paariks tunniks sügavkülma. Seejärel leota veidi kanapuljongis. Sa ei usu, kui väga see su koerale meeldib!» räägib Finn.

Porgandi asemel võib kasutada ka sellerit. «Jah, see ei kesta küll sama kaua nagu kont, aga vähemalt ei lõpeta sa minu vastuvõtul,» paneb ta loomaomanikele südamele.

Lisaks on porgand ka väga taskukohane ja toitainerikas, sisaldades rohkelt A-vitamiini, kaaliumit ja kiudaineid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles