«LEMMIK SÖÖB» ⟩ Fotokonkurss täies hoos: vaata, mida põnevat leiab Eesti lemmikloomade toidulaualt

lemmik.postimees.ee
Copy
Tartu kass Müstik
Tartu kass Müstik Foto: Erakogu

Mis söök sinu lemmikul suu vett jooksma paneb või on tal mõni naljakas söömise või joomise harjumus või komme? Jaga seda meiega ja võid võita auhindu.

Tee oma lemmikust video või foto ning jaga seda meiega aadressil lemmik@postimees.ee. Lisa ka lühike tutvustus oma lemmiku kohta. Silmapaistvatele paneb auhinnad välja PetCity. Vaata seni laekunud fotosid:

Vaata seni laekunud videoid:

Tartu kass Müstik:

@mysticthebengal Rawrrrr. #rawcatfood #catfoodie #rawr #chickenthighs ♬ son original - JuniorJmss

Nelja-aastane sirgekõrvaline šoti (ingl k. scotish straight) kiisu Juss maiustab:

Nendes videotes mugivad ühe pere kaks maiasmokka aplalt toitu. Taks saab mais 3-aastaseks ja Berni Alpi karjakoer aprillis 2-aastaseks. «Pole vist väga asja, mida nad ei sööks.» kommenteerib perenaine Kadri.

Kassiomanik Egle-Heleri saatis aga video oma kassist Liisust, kellele meeldib saia süüa. «Saialembuse tema puhul avastasin siis, kui tulin ükspäev töölt koju ja avastasin saia paki maast, mille pakend oli katki näritud,» meenutas ta.

Sai oli ette tükeldatud ainult selle video jaoks ning rohkem perenaine kassile saia ei anna, kuna see pole kassidele mõeldud söök ning saiapakki tuleb nüüd kapis peita. Kass Liisu on perenaise sõnul korralik suslik, kellele meeldib pättusi teha ning süüa kõike, mis talle ette antakse. Kuna ta on aga viimasel ajal kõvasti kosunud, on ta nüüd dieedil.

«Meie peres on 2 kassi. 9-kuune tüdruk Maša ja 9-aastane poiss Vasja. Mašale meeldib toiduga mängida. Ostame koerte snäkke, Adventurose omaga mängib videos, maitsevad ka kuivatatud liha, mis on kirjade järgi koerte jaoks. Nendega mängib samamoodi, loobib ja tassib ja lõpuks sööb ära,» räägib Eneken oma lemmiku huvitavast maitsest.

«Lisaks sööb Maša kooritud päevalilleseemneid, paberit ja lund. Videole sobib pealkirjaks «Toiduga ei mängita» – Vasja jälgis ja siis tuli nooremat «kasvatama». Maša on veel selles mõttes eriline, et sündis «poolikute» tagajalgadega,» lisas ta.

Kassiomanik Edit saatis videod salamaiustajast Aramisest, kes salatilehest ära ei ütle. Aramsi on sel aastal oma 9. sünnipäeva pidav endine tänavakass, pojana Saaremaa lemmikloomade turvakodust adopteeritud. 

Ka pere teine kass, selle aasta septembris 12-aastaseks saav Sass fännab rohelist ja on tõeline idandisõltlane. «Ta kuuleb teise tuppa ära idandamisnõult kaane võtmise heli ja on kohal nagu viis kopikat,» sõnas perenaine. 

«Sass on väikese, ühe kuu vanuse pojana püütud tütre sõprade puukuurist – tehniliselt siis ka tänavaelust päästetud, nagu mu teise video peategelane Aramis,» lisas ta.

Siit videost on näha, kuidas lemmik Richi naudib värskeid vilju.

15-aastane Trulla aga teab samuti, mis on hea. Sel korral jäi ta perenaise kaamerasilma ette tordiga maiustades. «Tema lemmikud on ka jäätis, kohupiimakreemid, kastmed, inimeste pasteedid. Iga kord, kui ma sööma hakkan, tuleb ta kohale ja ega ma enne ei saa sööma hakata, kui ta on üle vaadanud või söömise lõpetanud,» rääkis perenaine Annika.

Kurri on kirju kass, kelle passis on märgitud triibik, kuid tegelikult on ta mitmevärviline kiisu, kelle triibulist karva kaunistavad oranžid täpid ja veidi valget värvi. Kurri on toakass, aga armastab igal võimalusel õues jalutada ja seigelda rihma otsas.

Ta naudib erinevaid toite, kuid on üsna valiv selle suhtes, mis talle antakse. Kana ja lõhe on üldiselt tema lemmikud. Kuigi Kurri kardab võõraid inimesi, on ta perenaise sõnul suurepärane sõber, kui on juba kellegagi tutvunud. Ta on huvitatud ka teistest kassidest ja nende tegemistest. Kurri ja ta sõprade tegemisi saab jälgida instagramis @kurrithetorbiecat.

Siin aga sööb umbes poole aastane emane kass Multsik tooli jala külge seotud kanakonti. «Sellised meetmed olid vajalikud selleks, et ta kondiga majapidamisse hulkuma ei läheks Närimata kanakonte meeldis talle üliväga puhtaks närida,» sõnas peremees.

Inspiratsiooniks!

Inspiratsiooniks olgu see vahva video nutikast retriiverist, kes ampsab mõnuga salaja lauale jäetud snäki, tõuseb siis ja... läheb toob sahtlist uue.

Vähe sellest, et tal on meeles, kust maiuseid saab, ei unusta ta ka sahtlit korralikult kinni lükata. Iial ju ei tea, millal seda teadmist ja oskust jälle vaja läheb, kindlam on peremehes mitte kahtlust äratada.

@lilylikecat #dog #pet #funny #love #lovedog #lovepet #cute #funnydog #tiktokdog #fyp ♬ original sound - lion

Või see taksikoer, kelle näoilme ütleb rohkem kui tuhat sõna:

@xtdivocak #dashund#jezevčík#funnydashund ♬ Funny Song - Cavendish Music

Seni, kuni uued fotod ja videod laekuvad, vaata parimaid palasid varem toimunud Lemmiku fotokonkurssidelt:

Maximus võitis lemmikute sügisfotode konkursil auhinna, mille pani välja PetCity
Maximus võitis lemmikute sügisfotode konkursil auhinna, mille pani välja PetCity Foto: Urmas Trumsi erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles