6 erinevat sabaasendit ja nende tähendused: mida kass sulle öelda tahab?

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kassid ei liiguta oma saba kunagi niisama – neil on selleks alati kindel põhjus. Mis see on?

Kasside näoilmest on sageli raske välja lugeda, mida ta parasjagu sulle öelda tahab. See jääb tavaliselt üsnagi ilmetuks. Küll aga väljendab hiireküti kehakeel nii mõndagi selle kohta, mida ta parasjagu mõtleb, tahab või teha kavatseb. Seda kõike saab välja lugeda kassi saba liikumisest, vahendab Daily Paws kasside käitumisspetsialisti  Molly DeVossi sõnu, kes jagab nõu, kuidas kasside kehakeelt paremini mõista.

6 erinevat sabaasendit ja nende tähendused

  • Saba sirgelt püsti: kass tunneb end ümbritsevas keskkonnas enesekindlalt. See on ka usalduse märk ning viitab sellele, et kass on sinust või mõnest muust tegevusest huvitatud.
  • Saba liputamine: kui koerte puhul tähendab saba liputamine head, siis kasside puhul on lugu sootuks teine. Hiirekuningad liputavad saba hoopis siis, kui nad ei ole olukorraga rahul. Sage sabaliputamine võib viidata isegi sellele, et su kassil kusagilt valutab. Ilmselt oleme me kõik näinud, kuidas kassid saba liputavad enne teise kassiga võitlusse asumist. Seega – see ei ole hea märk.
  • Saba väriseb: kass on ebakindel, stressis, elevil või ärevil.
  • Saba moodustab õhus küsimärgi: see on igati positiivne märk ning näitab, et sinu kass on õnnelikus meeleolus ja mänguhimuline. 
  • Kass mässib saba ümber sinu: kui kass kerib oma saba ümber sinu või libistab sellega sinust üle, on see kiindumuslik, usaldav žest, mis sarnaneb sellega, kui inimesed hoiavad käest kinni või panevad käe kellegi ümber.
  • Saba võbeleb või liigub aeglaselt küljelt küljele: see viitab, et kass on millegipärast elevil või mõtiskleb millegi üle väga pingsalt. Samas võib see ka väljendada vastumeelsust ja viidata taas sellele, et kassil on valus. 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles