SUUR GALERII «Minu lemmiku suvepuhkus»: vaata, kuidas Eestimaa lemmikud suvest viimast võtsid

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
  • Huvi fotokonkursi vastu oli suur
  • Konkurss on praeguseks lõppenud
  • Auhinna saajad avalikustame algaval nädalal

Sel suvel kutsus Lemmik loomaomanikke üles jagama pilte sellest, kuidas koos neljajalgse sõbraga suvest viimast võtta. Nagu suurest galeriist näha, oskavad lemmikud suve nautida nii maal kui merel ning igav kellelgi juba ei hakanud!

Selleks, et fotokonkursil osaleda, tuli saata pilt aadressile lemmik@postimees.ee ning lisada lühike selgitus ja lemmiku kirjeldus. Suvine fotokonkurss on selleks korraks küll läbi, kuid peagi kuulutame välja uue ja põneva fotokonkursi, kus osalejate vahel samuti jagame välja auhindu.

Suvisel fotokonkursil osalejate vahel jagab Lemmiku toimetus välja 3 auhinnakotikest, mille paneb välja PetCity lemmikloomakauplus. Võitjad kuulutame välja juba algaval nädalal.

Vaata kõiki konkursile laekunud fotosid suurest galeriist siit:

Lugejate jagatud lood: hobuse suverõõm

«Kuumal suvepäeval on parim jahutus peale rasket trenni nii omanikule kui hobusele üks mõnus rannaskäik. Iga kord samas kohas viskab noormees ennast pikali ja võtab liivavanni, millele järgneb ujumine ning seejärel uuesti püherdus,» jagab hobuseomanik Maarja oma neljajalgse sõbra suverõõme ning saadab sellest ka fototõestuse.

Hobune rannas.
Hobune rannas. Foto: Erakogu

Mööda Eestit rännates

Seitsmekuune Cavalier King Charlesi spanjel nimega Finley naudib suve täiel rinnal mööda Eestit rännates.

Seitsmekuuse Cavalieri Finley suvised reisid
Seitsmekuuse Cavalieri Finley suvised reisid Foto: Erakogu

«Tema jaoks on see esimene suvi ning siiani on ta nautinud seda igasuguste lillede ja taimede nuusutamisega meie jalutuskäikudel. Kuna koera omanikele meeldib väga Eestit avastada ilusate ilmadega, tuleb ta hea meelega ka reisidele kaasa,» kirjutab perenaine Triin. Kui väikesed käpakesed kõndimisest ära väsivad, on Finley alati rõõmsalt valmis omanike sülest vaadet nautima.

Seitsmekuune Cavalier Finley suvisel reisil Rakveres
Seitsmekuune Cavalier Finley suvisel reisil Rakveres Foto: Erakogu

Kahe ja poole aastase korgipoiss Tommy suviseks lemmiktegevuseks on paadiga sõitmine. «Ta tunneb ennast koduselt nii vööris kui ahtris ja naudib paadiga sõites igat hetke. Kui paat sõidab kiiresti, meeldib talle olla vööris ja tuule ning päikese käes mõnuleda, ankrus olles aga lihtsalt üle paadi ääre ümbrust jälgida ja aeg-ajalt ujudes ennast jahutada. Vahel küsib ta ka kaptenitooli ja istub seal tähtsalt,» räägib perenaine Evelin.

Kui Tommy kusagil paadisillast mööda jalutab, hüppab ta kohe sillale ja läheb mõne paadi juurde, et sõitma minna. Kui näeb, et tema päästevesti kaasa pakitakse, läheb kohe elevile ning saab väga hästi aru, mida tähendab «paadiga sõitma».

Pildil sõitis Tommy õhtu poole paadiga Sauga sadamasse, käis ujumas ja nautis päikeseloojangut.
Pildil sõitis Tommy õhtu poole paadiga Sauga sadamasse, käis ujumas ja nautis päikeseloojangut. Foto: Erakogu
Just seitsmeaastaseks saanud bichon frisé tõugu Betty naudib suve veetmist oma perega ning igale poole kaasa reisimist. Betty oskab alati oma peret rõõmustada ning iga hetke oluliseks ja meeldejäävaks muuta. Ta armastab suvel maakodus mööda põlde ringi joosta ning tunda vabadust.
Just seitsmeaastaseks saanud bichon frisé tõugu Betty naudib suve veetmist oma perega ning igale poole kaasa reisimist. Betty oskab alati oma peret rõõmustada ning iga hetke oluliseks ja meeldejäävaks muuta. Ta armastab suvel maakodus mööda põlde ringi joosta ning tunda vabadust. Foto: Erakogu

Koduski mõnus

Selleks, et suvest viimast võtta, ei pea üldse kodust kaugemale minemagi. Need lemmikud näitavad, kuidas end koduski igati mõnusalt sisse seada.

Seitsmekuune Elli nautimas ilusat suveõhtut.
Seitsmekuune Elli nautimas ilusat suveõhtut. Foto: Erakogu
Võrkkiiges on mõnus lesida.
Võrkkiiges on mõnus lesida. Foto: Erakogu
Tormile meeldib päevasel ajal leida mõnus jahe koht unemaale reisimiseks. Kui aga õhtu kätte jõuab, tahab ta ikka inimeste lähedust ja tähelepanu.
Tormile meeldib päevasel ajal leida mõnus jahe koht unemaale reisimiseks. Kui aga õhtu kätte jõuab, tahab ta ikka inimeste lähedust ja tähelepanu. Foto: Erakogu
Kolmekuune beagle Roosi naudib hea meelega rippkiiges õhuvanne, magab iluund ja teeb aiavalvet, et ükski kass ta valvsa pilgu alla ei tuleks. Rohkem tegemisi Instagramis Elegant_rose_beagle.
Kolmekuune beagle Roosi naudib hea meelega rippkiiges õhuvanne, magab iluund ja teeb aiavalvet, et ükski kass ta valvsa pilgu alla ei tuleks. Rohkem tegemisi Instagramis Elegant_rose_beagle. Foto: Erakogu
Kaheaastane linnakass Simba naudib täiel rinnal sooja suve maal, kus saab õues käia ja päikesest viimast võtta. Simba on väga uudishimulik, vahel õnnestub ka üksi aias ring teha ja uudistada loodust, eriti põnev on taga ajada putukaid. Hetkel ongi Simbal puhkehetk peale suurt avastamisretke.
Kaheaastane linnakass Simba naudib täiel rinnal sooja suve maal, kus saab õues käia ja päikesest viimast võtta. Simba on väga uudishimulik, vahel õnnestub ka üksi aias ring teha ja uudistada loodust, eriti põnev on taga ajada putukaid. Hetkel ongi Simbal puhkehetk peale suurt avastamisretke. Foto: Erakogu

Suvised rannamõnud

Lemmikud Tobby ja Muffyn naudivad perenaise Monika sõnul üle kõige suvel mere ääres möllamist ja neile meeldib, kui oksi vette visatakse. «Muffyn väga ujumist ei armasta ning seetõttu laseb ta Tobbyl alati oksale järgi ujuda. Muffyn käib vees peamiselt niikaua, kuni jalad põhja ulatuvad. Oksast haarab Muffyn alles siis, kui Tobby sellega on jõudnud peaaegu kaldale. Nii oksal järgi käies lisandus Muffynile ninale ka «sõber kärbes»,» kirjutas Monika.

Lemmikud
Lemmikud Foto: Erakogu

«Muffyn on huski ja saksa lambakoera segu ning seetõttu ilmselt ujumist väga ei armasta. See-eest meeldib talle ronida siiski vees olevatele kividele ja vette hüpata. Kahjuks tal alati ei õnnestu kividele ronida. Muidugi jooksmine rannas on ka tohutult vahva ja eriti veel siis, kui Tobby taga ajab ja sabast tirib,» lisas ta.

Tobby on Läänemaa varjupaigas sündinud kuts, kelle ema on koerakolooniast. «Ujumine suure palavusega on ta lemmiktegevus. Muidugi kui Muffyn vette tuleb, üritab Tobby alati Muffynile selga ronida, et siis ise mugavalt vees olla. Muidu hoiab Tobby kogu aeg inimese ligi ja perega ujuma minnes tiirutab vees alati inimeste ümber ja üritab neid kaldale tagasi suunata.»

Koer Hugo esimene suvi
Koer Hugo esimene suvi Foto: Erakogu
Perenaine kirjutab: «Lexy naudib igat päiksekiirt ja armastab tohutult päevitada, meie mure on vaadata, et proua päikesepistet ei saaks. Üldiselt on ta üks vahva kambajõmm matkadel ja väljasõitudel, peaasi et oleks palju rahvast ja süüa saaks hästi!»
Perenaine kirjutab: «Lexy naudib igat päiksekiirt ja armastab tohutult päevitada, meie mure on vaadata, et proua päikesepistet ei saaks. Üldiselt on ta üks vahva kambajõmm matkadel ja väljasõitudel, peaasi et oleks palju rahvast ja süüa saaks hästi!» Foto: Erakogu

Värske õhk teeb ainult head

Mõned lemmikud, kes on talveperioodil peamiselt toas elanud, saavad suve saabudes värsket õhku nautida. Lemmikloomaomanik Janne, kel lemmikuks merisiga Pörsas, jagas just sellist lugu: «Ilusate ilmadega viime aeda ka oma merisea, kel nimeks Pörsas. Vahel ilma puurita, et ta saaks ennast vabalt tunda. Muidugi hoiame Pörsal silma peal, kuid rõõm on näha, kuidas ta looduses olemist naudib.»

Merisiga Pörsas saab suviti õues aega veeta.
Merisiga Pörsas saab suviti õues aega veeta. Foto: Erakogu

Kaks parimat sõpra Miki ja Minni on kaheaastased merisead, kes naudivad suvel õues taimede söömist ning maailma uurimist. «Neile meeldib väga suvel võre all muru süüa, sest seal on neil ohutu ning söögist puudust ei tule. Kui nende võre alt on kõik muru ühtlaselt söödud, siis liigutame nad edasi. Nii teevad nad rõõmuga muruniiduki eest töö ära,» kiidab perenaine Meribel Sarah.

Merisead Miki ja Minni
Merisead Miki ja Minni Foto: Erakogu
Aastane küülik Roosi on väga uudishimulik ning nutikas. Suvel naudib ta enim õues olemist. Roosi armastab ringi joosta, maailma uurida, auke kaevata, taimi süüa või niisama päikese käes peesitada.
Aastane küülik Roosi on väga uudishimulik ning nutikas. Suvel naudib ta enim õues olemist. Roosi armastab ringi joosta, maailma uurida, auke kaevata, taimi süüa või niisama päikese käes peesitada. Foto: Erakogu

Kiisupreili Athena leidis palavatel suvepäevadel kavala viisi, kuidas veidigi jahutust saada – tema perenaine valmistas talle kassijäätist!

Kiisupreili Athena
Kiisupreili Athena Foto: Erakogu

«Kuumalaine ajal oli meil toas 29–30 kraadi sooja, mis tähendas, et pidi otsima erinevaid viise enda jahutamiseks. Kuna Athena väga suur veearmastaja ei ole ja oma jahutusmati põhimõttest ta ka päris täpselt aru ei saanud, siis pidime leidma tema jaoks mingi muu sobivama jahutusviisi. Tuli idee teha kassijäätist, mille jaoks pole vaja midagi rohkemat teha kui sügavkülmutada kassidele mõeldud vedelmaiused. Nagu pildilt näha, siis Athena oli suur fänn,» jagas perenaine Liisa head nippi.

Lemmik Lotte käib koos perenaisega nii šoppamas kui ka trennis.

Lemmik Lotte
Lemmik Lotte Foto: Erakogu

Noor ja leebe linnapreili Suss uudistab ka maakodu metsas. «Uued lõhnad ja emotsioonid. Millist vaheldust küll võib pakkuda esmakordne kokkupuude metsaeluga,» kirjutab perenaine Heli.

Noor ja leebe linnapreili Suss maakodu metsas.
Noor ja leebe linnapreili Suss maakodu metsas. Foto: Erakogu

Lemmikloomaomanik Carolyna Puiste jagas pilte oma võrratult fotogeenilisest nümfkakaduu Hugost, kes kunagi oma fotoga ühe Lemmiku fotovõistluse võitis. Tol ajal oli ta enda paarilisse väga armunud. «Vot nüüd on see vilja kandnud ja see suvi oli neil vaja hoolitseda oma kahe tibu eest,» rõõmustab perenaine Carolyna. Tibud said nimed kuulsuste järgi – Johnny ja Amber.

Nümfkakaduupaar
Nümfkakaduupaar Foto: Carolyna Puiste

Lemmik on ka varem fotokonkursse korraldanud. Neile saad pilgu heita näiteks SIIN ja SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles