HÜVASTI, MOCHI! Perekond leinab maailma pikima keelega koera: ta puges tuhandetele inimestele hinge

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy

Lahkus viis aastat maailma kõige pikema keelega koera tiitlit hoidnud bernhardiin Mochi.

Mochi oli pärit USA-st South Dakota osariigist ning tema keel oli 18,5 cm pikk. Pikast keelest oli tema pererahvale nii rõõmu kui ka veidi muret: nimelt lisaks sellele, et suure keelega käis kaasas palju sülge, oli Mochil keele tõttu vahel raskem hingata ning mustus ja puulehedki hakkasid kergesti keele külge.

Mochi lahkumisest teatas Guinessi rekordite uudisteportaal 20. oktoobril. Mochi perenaine rääkis uudiseportaalile, et koer jagas oma elu jooksul positiivsust paljudele inimestele, kellega ta kokku puutus, ega jätnud kedagi külmaks.

Seoses rekordi hoidmisega esinesid nad tihti telešõudes, üritustel, käisid külastamas hooldekodusid, koole ja muid üritusi.

Loe ka: Video: maailma pikima keelega koer jumaldab maapähklivõid

«Ta jagas kõigile, kes tema teele sattusid, kuhjaga armastust ja rõõmu ja suhtus kuulus olemisse ja esinemistesse nagu vana rahu ise. Tal oli uskumatu oskus leida üles inimesi, lapsi ja erivajadusega inimesi, neid toetada ja lohutada,» meenutas koera perenaine Carla Rickert.

Vaata videot:

Sõbraliku loomu ja armsa ning veidi totra välimuse tõttu suutis Mochi perenaise sõnul panna naeratama inimesi, kes polnud seda juba aastaid teinud. «Näiteks ükskord kui me Niagara joa juures olime, jooksis ta ühe ratastoolis istuva naise juurde ja pani oma pea talle sülle. Naise perekond oli äärmiselt üllatunud, kui naine koera paitama hakkas ja muigas. Nad ütlesid, et ta on juba pikalt halvatud olnud,» kirjeldas perenaine üht eriti meeldejäävat vahejuhtumit. 

«Ta aitas tuhandetel inimestel oma erivajadust või omapära armastusega aktsepteerida.»

«Ta aitas tuhandetel inimestel oma erivajadust või omapära armastusega aktsepteerida,» on naine kindel. «Jääme oma suurt sõpra väga igatsema.»

Carla ja tema abikaasa Craig võtsid koera varjupaigast, kui ta oli kaheaastane. Enne varjupaika sattumist elas Mochi ise aga äärmiselt kehvades tingimustes ning kannatas väärkohtlemise all.

Enne Mochit kuulus selle valdkonna Guinessi rekord Brandy-nimelisele bokserile, kes oli pärit Michiganist ning kelle keel oli suisa 43 sentimeetrit pikk. Nüüd jääb oodata, kellest saab järgmine maailma pikima keelega koera tiitli omanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles