Video: vaata, millise kergusega see andekas kass ronimisseinu vallutab

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: / Caters News Agency / Scanpix

Kassidel tulevad kõiksugu akrobaatilised trikid välja mängleva kergusega. Selle tõestuseks on kiisu, kes ilma mingi vaevata mööda vertikaalseid ronimisseinu üles ronib.

Kassiplika Lala «töökohaks» on Jaapanis Okinawas asuv jõusaal nimega Boulbaka2, mille omanik on tema peremees Mitsuru Goan. Goan võttis Lala 2016. aastal varjupaigast ning hakkas kassi regulaarselt tööle kaasa võtma. Mehe suureks üllatuseks hakkas kass aga ühel hetkel ühelt kivilt teisele kalpsates mööda ronimisseina üles minema ning teeb seda nüüd mängleva kergusega palju kiiremini, kui ükski inimene.

Foto: / Caters News Agency / Scanpix

«Ma sain Lala ronimisvõimetest esmakordselt aimu siis, kui ta redeli pealt hoogu võttis ning seina otsa hüppas,» meenutas Goan. «Ma ei ole teda kunagi õpetada püüdnud — tõenäoliselt jälgis ta inimesi ning tegi siis neid järele.»

Goani sõnul on jõusaal ilma mingigi kahtluseta Lala lemmikpaik. «Ma panin talle ühe kraanikausi alla liivakasti ning talle meeldib mattidel pikutada,» sõnas Goan. «Ta sööb, magab, jalutab ja ronib siin igapäevaselt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles