Eesti naine karuga kohtuda ei karda ja tahab seda ka teistele õpetada

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali ja digiajakirja toimetaja
Copy
Kohtumine karuga.
Kohtumine karuga. Foto: Eleri Lopp

Kogenud loodusfotograaf Eleri Lopp on karudega kümne aasta jooksul kohtunud pea igal aastal. Nüüd on ta otsustanud jagada selle kohta õpetusi ka teisele.

«Minu lähenemine kiskjatele ja eriti karudele on olnud julge. Ma ei tea, miks, aga minul ei ole tunnet, et peaksin neid kartma. Mõnikord häbenen seda öelda, sest tekib tunne, et karu ees hirmu tundmine on justkui iseenesestmõistetav. Kui sul neid hirme pole, on sul järelikult midagi viga,» kirjutab Lopp oma blogis.

11. mail algusega kell 10 teeb Lopp oma esimese fotokoolituse, et aastate jooksul kogunenud teadmisi ka teistega jagada. «Hetkel tunnen, et olen ise kohas, kus teadmisi ja kogemusi on palju, kuid aega neid rakendada napib. Igatahes ei tahaks, et need teadmised, õppetunnid, kogemused raisku läheksid, sest ma ei ole kade ja soovin, et ka teised saaksid palju looduselamusi ning kui võimalik, need ka jäädvustada,» ütleb Lopp.

Lopi suund loodusfotograafina on fokusseeritud peaasjalikult Eesti kiskjatele, kuid mitte ainult neist ta ei räägi. «Just läbi loodusfotograafia muutus minu nägemus loodusest ja näen nüüd palju rohkem kui enne. Mida lähemale minna, seda rohkem näed. Üks minu missioonidest nüüd ongi nakatada võimalikult palju inimesi loodusfotograafiaga,» ütleb Lopp.

Tema sõnul ei pea loodusfotograafil üldse olema kallis fotovarustus, alustada saab ka mobiiliga. «Mina alustasin ilma igasuguse koolituseta ja esimene tõsine teleobjektiiv oli täismanuaalne ja üle 20 aasta vana. Tehnikasse ja seadete nüanssidesse võib alguses uppuda, kuid mind on saatnud läbi aastate üks mõte: ükskõik mis pilti teed, proovi sinna saada emotsiooni või tunnet, mis vaatajale edastada. Autentsus on kõige olulisem ja küll need tehnilised oskused ka tulevad.»

Vaata videot Eleri Lopi fotodest:

11. mail algusega kell 10 algaval koolitusel avab Lopp oma loodusfotograafia teekonna saladused.

Päevakava:

10.00 kogunemine: suupisted, tee ja kohv. Asukoht Kose vald, Silmsi küla, Tammiku, 75113.

11.00 Algtõed: kuidas teha paremini pilti (kompositsioon, valgus, kes on pildi kangelane), lühidalt soovitused ISO, säri, ava.

12.00 Minu fotograafiateekonna algus. Milliseid vigu vältida, millist tehnikat soetada?

13.30 Lõunapaus, supp ja kook.

15.00 Lühike retk loodusesse, vaatame kobraste ja teiste loomade tegevusjälgi.

16.00 Kuidas saada pildile loomi ja linde. Loomulikult sh ka kiskjaid.

17.00 Kuidas pildistada maastikku, näiteks loojuva päikesega.

18.00-... Kümblustünn ja leilisaun.

Oodatud on nii alustavad loodusfotograafid kui ka need, kes pole veel alustanud. Samuti ka kogenud ja juba aastaid praktiseerinud fotograafid, kellega kogemusi vahetada.

Vaata ka üritust Facebooki lehel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles