Need 20 lugu läksid Lemmiku lugejatele enim hinge

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetus Pärnus.
Aastavahetus Pärnus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

2015. aasta lõpu eel on teeb suvel alustanud lemmikloomaportaal kokkuvõtted, millised lood enim lugejatele hinge pugesid.

1. Vaieldamatuks lemmikuks osutus tore fotoseeria 2015. aasta kõige naljakamatest loodusfotodest. Vahva galeriiga loodeti tähelepanu pöörata ohustatud liikide kaitsmise vajadusele.

Konkursi võidutöö. Foto: Julian Rad/The Comedy Wildlife A/Caters News Agency
Konkursi võidutöö. Foto: Julian Rad/The Comedy Wildlife A/Caters News Agency Foto: JULIAN RAD/THE COMEDY WILDLIFE A/Caters News Agency

2. Nii väga kui me ka ei loodaks, ei ole kõik päevad paraku täis nalja ja rõõmu. Eratallist leitud meetripikkuste kapjadega hobused tõid pisarad silma paljudele.

15 aastat kinnihoitud hobused. Foto: Days End Farm Horse Rescue
15 aastat kinnihoitud hobused. Foto: Days End Farm Horse Rescue Foto: DAYS END FARM HORSE RESCUE

3. Lemmiku toimetus ja kindlasti loomasõbrad rõõmustavad iga kord kui leidub inimesi, kes aitavad neid, kes end ise aidata ei saa. Nii läks Sydney lähedal, kus kaks kodu poole sõitvat kalameest aitasid vaala, kes kilekotist enam lahti ei saanud.

Ivan Iskenderian eemaldab vaala suust kilekotti ning tema semu Michael Riggio teeb sündmusest samal ajal selfie Foto:
Ivan Iskenderian eemaldab vaala suust kilekotti ning tema semu Michael Riggio teeb sündmusest samal ajal selfie Foto: Foto: Michael Riggio/ Instagram

4. Loomad on kindlasti inimeste parimad sõbrad ning nii on ka Dylani ja Farley puhul, kes on lausa lahutamatud. Lugu ühel ajal sündinud beebist ja kutsikast teeb siiani südame alt soojaks.

Ka vannis ujumas käiakse koos. Foto:
Ka vannis ujumas käiakse koos. Foto: Foto: Ivette Ivens/ Ivette Ivens Photography

5. Karud on ühed vahvad tegelased, kes ei väsi inimesi üllatamast. Mesikäpad said sel aastal paljude vahvate asjadega hakkama, näiteks külastasid pagaripoodi ning õpetasid poegi puu otsa ronima, ent enim rõõmustas lugejaid lugu karuperekonnast, kes ühes tagaaias end mugavalt sisse seadsid.

Karupere basseinis. Foto:
Karupere basseinis. Foto: Foto: Kuvatõmmis videost

6. Külma suve tõttu hakkasid linnud eriskummaliselt käituma, pesitedes hoopistükis suve lõpus. Lindude käitumine pani ka lugejaid arvamust avaldama. «See aasta pole mingit teist pesitsemist olnud. Väikesed linnud nagu tihased, linavästrikud, kärbsenäpid kadusid majade juurest suve keskel. Muidu on nad ikka pesakastides, puuõõnsustes või kuuri ja sauna juures suvel omale pesa teinud, aga see aasta oli täielik tühjus. Alles selle nädala algul hakkasid tihased majade juurde tagasi tulema,» postitas üks lugejatest.

End külmas puhevile ajanud tihane. Foto:
End külmas puhevile ajanud tihane. Foto: Foto: Elmo Riig / Sakala

7. Müstilisi olendeid leidsid teadlased ja uurijad sel aastal mitmeid. Korfu lähistelt jäädvustatud olend sarnaneb samal ajal nii krokodilli kui ka delfiiniga.

Korfu vetes pildile jäänud müstiline olend, keda eksperdid ei ole veel osanud tuvastada Foto:
Korfu vetes pildile jäänud müstiline olend, keda eksperdid ei ole veel osanud tuvastada Foto: Foto: Harvey Robertson

8. Hiljaaegu hämmastas lugejaid video kahest mehest, kes koeri omavahel kaklema õhutasid. Video levis kulutulena ning mehi saatsid ähvardused. Meeste tegu viis kriminaalkaristuse alustamiseni.

Sotsiaalmeediasse postitatud video tekitas suure vihalaviini. Foto: Kuvatõmmis videost
Sotsiaalmeediasse postitatud video tekitas suure vihalaviini. Foto: Kuvatõmmis videost Foto: Kuvatõmmis

9. Eestlased on nutikas rahvas. Nii leidis saarlane Kalle Kesküla metssigade peletamiseks tõhusa vahendi - raadio. Talu õuel kostuv muusika hoiab loomad ohutus kauguses.

Metssigade tekitatud songermaa Tammsaare muuseumis Vargamäel. Foto:
Metssigade tekitatud songermaa Tammsaare muuseumis Vargamäel. Foto: Foto: Tammsaare muuseum Vargamäel

10. Loomad on äärmiselt empaatiavõimelised ning valmis aitama ka teisest liigist isendeid. Nii tuli Budapesti loomaaias õnnetule varesele appi karu, kes ta uppumisest päästis.

Karu päästis basseini kukkunud varese. Foto:
Karu päästis basseini kukkunud varese. Foto: Foto: Kuvatõmmis videost

11. Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal andis soovitusi, millistesse Euroopa loomaaedadesse tasuks minna. Eriti soovitas Kaal sammud seada just klassikaliste loomaaedade poole.

Tallinna loomaaed. Foto: Meelis Meibaum
Tallinna loomaaed. Foto: Meelis Meibaum Foto: Meelis Meilbaum

12. Rootsis sattus jahikoer Klara täbarasse olukorda, kui talle tulid vastu kaks hunti. Tekkinud võitlus lõppes koera jaoks 14 väiksema ja ühe suure haavaga. Õnnelik õnnetus!

Foto: Kuvatõmmis videost
Foto: Kuvatõmmis videost Foto: Kaader videost / Youtube.com

13. Tublid Eesti mehed hämmastasid lugejaid sellega, et püüdsid Norra vetest 158 kilogrammi kaalunud hiidlesta. Konksu otsa püütud kala ei jõudnud meeste taldrikule, vaid läks hoopis topiseks, mida edaspidi saab näha Mäetagusel.

Lest Läänemeres. Foto on illustratiivne Foto:
Lest Läänemeres. Foto on illustratiivne Foto: Foto: Randel Kreitsberg

14. Suvel tõi lugejatele naeratuse näole õnnelik fotosaak siiliemast, kes jonnakat poega suus tassis. Poja maha pannud ja edasi läinud ema pidi natukese aja pärast tagasi tulema, sest pahur poeg ei tahtnud omal jalal sammugi teha.

Siiliema tassib oma poega, kes on veel liiga väike selleks, et emale kogu tee järgi sibada. Foto:
Siiliema tassib oma poega, kes on veel liiga väike selleks, et emale kogu tee järgi sibada. Foto: Foto: Mihkel Saar

15. Lisaks karudele lõid Lemmikus laineid ka oravad, kes oma tempudega lugejate südamed võitsid. Need väikesed nautisid pitsat, takistasid tennisemänge ning tegid muid trikke. Üks nendest loomadest oli aga nii usin, et tuli ninaverejooksuga lausa ise arsti juurde.

Arstile pöördunud orav sai kohe abi. Foto:
Arstile pöördunud orav sai kohe abi. Foto: Foto: Sipoo väikeloomakliinik Morelius

16. Augustis hämmastasid teadlasi haid, kes tegutsesid aktiivse vulkaani kraatris. Tekkisid küsimused, milliste tingimustega need haid tegelikult kohastunud on.

Hai. Pilt on illustratiivne. Foto: Scanpix
Hai. Pilt on illustratiivne. Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

17. Kuressaare lossipäevadel toimunud rüütliturniiril hüppas esinemise lõpetanud hobune publiku aplausi peale püstloodis püsti, muutudes hetkel ohtlikuks teda käe kõrval hoidnud rüütlile. Ratsanik kinnitas, et hobuse küünal oli ootamatu, ent keegi viga ei saanud.

Eesti tõugu hobuse Aabram isetegevuslik üllatuselement ratsaturniiril on võrdväärne Viini ratsakooli hobuste etteastega. Foto:
Eesti tõugu hobuse Aabram isetegevuslik üllatuselement ratsaturniiril on võrdväärne Viini ratsakooli hobuste etteastega. Foto: Foto: Merike Udrik-Õispuu

18. Venemaa turismifoorumit hämmastas juhtum turistiga, kes Hiiumaal matkates koertelt rängalt pureda sai. Matkaja pöördus teelt kõrvale ning sattus majani, kus vaatasid talle vastu juba suured koerad.

Koer. Pilt on illustratiivne. Foto: Scanpix
Koer. Pilt on illustratiivne. Foto: Scanpix Foto: Nick Ut/AP/Scanpix

19. Eestis juhtus ka toredaid seiku. Nimelt sattusid Põlvamaal ühe talu õuele rukkiräägu pojad, kes asusid sõbrustama peres elava saksa lambakoeraga. Pole teada, kas linnupojad on jäänud ilma emata ja otsisid teda taga või lihtsalt tutvusid ümbruskonnaga. 

Saksa lambakoer ja rukkiräägu pojad. Foto:
Saksa lambakoer ja rukkiräägu pojad. Foto: Foto: Hille Lillemägi

20. Eesti on rikas maa, seda eriti metsloomade poolest. Kus kõiki neid metsloomi näha saab? Seda sai vaadata juba suurelt ja interaktiivselt kaardilt.

Hirv. Pilt on illustratiivne. Foto:
Hirv. Pilt on illustratiivne. Foto: Foto: Reima Flyktman/Lehtikuva
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles