Turist sai Hiiumaal koertelt rängalt pureda

Veera Kopti
, Den za Dnjom
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev kutsu ei ole antud looga seotud.
Pildil olev kutsu ei ole antud looga seotud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Venemaa turismifoorumit otzyv.ru vapustas hiljaaegu uudis, et Hiiumaal olla kurjad koerad rünnanud Vene turisti, mistõttu naine sattus haiglasse.

Toimetus sai asjast teada ühe kunagi Eestis elanud lugeja kirjast, kes on kirglik matkaja ja osaleb aktiivselt mainitud foorumi tegevuses. Tema saatiski meile konkreetse internetiviite. Foorumi ulatuslikust arutelust selgus, et moskvalanna Tatjana Gališnikova on kogenud matkaja, kes eelistab liikuda üksi. Ta oli jõudnud jalgrattal läbi sõita peaaegu kogu Eesti, kuni jõudis 9. juunil Hiiumaale.

Võõrastemajas peatunud ja turismiinfopunktist vajaliku teabe saanud Tatjana istus jalgratta selga ja asus sõitma. Sõit jäi aga lühikeseks. Naine rääkis foorumis, et pööras teelt kõrvale ja sõitis piki mereranda mööda metsateed, mis viis avatud väravani.

Ühes esimestest postitustest kirjutas ta, et pidas ala mahajäetuks, siis aga tormas äkitsi väravast välja kaks suurt karvast koera otse tema peale: «Mulle tundub, et need koerad ei olnud kodutud, vaid tõukoerad, aga ma ei tea koertest midagi, olid sellised tursked ja karvased, üks ruuge, teine must. Nähtavasti kaitsesid territooriumit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles