Jõhkrast kohtlemisest päästetud Maximus on elus ja paraneb hästi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maximus.
Maximus. Foto: Varjupaikade MTÜ

Raplamaal üle-eelmisel nädalal julmast kohtlemisest päästetud Maximus toibub arstide valvsa pilgu all, tahtlike vigastuste tekitaja on alles väljaselgitamisel.

Pärnu koduta loomade varjupaigas elav Maximus on vaatamata tõsistele vigastustele krapsakas ja sõbralik. Varjupaiga töötajad saavad koeraga juba jalutamas käia, ent piiravad jalutuskäike, sest liiga suur pingutus on loomale ohtlik. 

Eile läks Maximus reipal sammul arsti juurde, kes eemaldasid kuivanud pindmise nahakihi kaelalt ja lahtised luukillud koljust. Arst veendus, et aju pole kahjustunud ning koera kuulmine-nägemine on korras. Parema kõrva purunenud kuulmekile paraneb antibiootikumide abil. «Maximus saab nüüd antibiootikumiravi ning kusagil 2-3 nädala pärast, kui ta juba tugevam on ja haavad paranenud, siis kastreerime ta kindlasti ära, et ta uude koju minekuks valmis oleks,» täpsustab Varjupaikade MTÜ turundusjuht Mari Hagi, lisades, et Maximus on vintske ja tubli koer. 

Maximus saab antibakteriaalset ravi kombineerituna valuvaigistitega. Lisaks tuleb tegeleda tema haavade puhastamisega. Mari Hagi sõnul usub, et Maximus saab üsna varsti uude ja armastavasse koju. «Praegu on mõned inimesed küll emotsionaalselt helistanud ja kodu pakkunud, aga selline otsus peab olema väga põhjalikult läbi mõeldud,» paneb Hagi südamele. 

15. augustill transporditi Pärnu koduta loomade varjupaika koer Maximus, kelle kehal oli terava esemega tekitatud vigastused ning keda oli julmalt pekstud. Koer oli alatoidetud ja nõrk, lisaks olid kehal vanad mädanevad haavad. Ainuüksi koera haavade puhastamisele kulus veterinaaridel kolm tundi. 

Juhtumi asjaolude selgitamiseks alustati samal päeval kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 264 alusel, mis käsitleb looma julma kohtlemist. Menetlust viib läbi Lääne prefektuur ja juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

«Praegu ei ole kellelegi veel kahtlustust looma julmas kohtlemises esitatud. Kohtus süüdimõistmisel näeb seadus sellise teo toimepanijale ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse,» ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm.

Maxumus- võitleja

Uhkusega esitleme klippi Maximusest enne tänast kliinikusseminekut. Koer on vaatamata tõsistele vigastustele elav ning uudishimulik ja väga sõbralik. Siiski piirame tema jalutuskäike, sest ülepingutus on antud situatsioonis ohtlik.Arstid on tema paranemise tempoga enam kui rahul. Täna eemaldati narkoosi all kuivanud pindmine nahakiht kaelalt, samuti lahtised luukillud koljust. Kõige suurem haav õmmeldi kinni. Samuti veendus arst, et aju ei ole kahjustunud või vähemasti ei oma see mõju looma elutegevusele- kuulmine ja nägemine on korras, ehkki parema kõrva kuulmekile on katki- selle paranemine toimub antibiootikumikuuri abil. Jätkub antibakteriaalne ravi kombineerituna valuvaigistitega, lisaks haavade puhastamine-korrashoid. Sügav kummardus kõikidele, kes Maximuse raviks annetasid- tänu teile saame tagada parima võimaliku abi. Aitäh teile, kes te pöialt hoiate ning häid soove lähetate, teie toetus meie tegevusele loeb väga palju!Klipp on filmitud varjupaigale kingitud GoPro HERO kaameraga

Posted by Varjupaikade MTÜ on 24. august 2015. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles