Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

Tallinna loomaaeda jõudis tiiger Aleksander, kes peletas reisil igavust bussi õõtsutamisega

Amuuri tiiger Aleksander.
Amuuri tiiger Aleksander. Foto: RZSS Highland Wildlife Park / Tallinna Loomaaed

Eelmise nädala laupäeval oli loomaaia zoo-osakond taas täis suurt rõõmu ja elevust. Tallinnasse saabus Šotimaalt 3-aastane majesteetlik Amuuri tiiger Aleksander. Sõit oli looma jaoks nii meeleolukas, et uude koju jõudes ei soovinud ta kohe transpordipuurist loobudagi. 

8. juulil tabas loomaaia peret suur kaotus – suri juunikuus loomaaeda tagasi tulnud 13-aastase Amuuri tiiger Pootsman, kes ei elanud operatsiooni üle. Emastele amuuri tiigritele Ohanale ja Danutale saab peagi uueks seltsiliseks loomaaeda jõudnud isane tiiger Aleksander. 

Highland Wildlife Parkis sündinud tiigrit iseloomustasid sealsed loomaaednikud kui väga armast ning mängu- ja treenimishimulist looma, kes uutes olukordades võib tunduda pistut häbeliku ja ettevaatlikuna.

Täpselt sellisena näitas noor isane loom end ka Tallinna loomaaia pealoomaarst Aleksandr Semjonovile. Semjonov märgib: «See, et tiiger Šotimaal ise rahulikult transpordikasti suundus, tõestab looma valmidust Tallinna reisiks.» Tiiger Aleksanderi reis algas lennukiga Helsingisse, kus loomal käisid autoga vastas loomaaia pealoomaarst Semjovov ning kuraator Allan Erm. Soomest liiguti juba Tallinki laevaga Eestimaale.

Peaarst meenutab seiklusrikkast kogemust: «Lennu-, laeva- ja autosõiduks kasutatavast metallist transpordikastist sai tiiger Aleksanderile põnev mänguasi terveks reisiks – sellega oli võimalik tähelepanu tõmbamiseks tekitada imelisi helisid ning võimaldas see ka mõnusas taktis bussi õõtsutada. Tallinnasse jõudes ei olnud loom sugugi huvitatud oma kastist loobuma. Tiigri välja meelitamine võttis omajagu aega ja ei aidanud siin ka kogenud loomaaia töötajate nipid. Lõpuks hakkas tiigril siiski igav ning ta suundus uhkes ükslduses oma uut maailma uudistama.»

Tagasi üles