Pääskülla paigaldatakse lindudele pesakaste

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manija saarel valmistatud pesakastid, mida kohalikud meisterdavad kosklatele.
Manija saarel valmistatud pesakastid, mida kohalikud meisterdavad kosklatele. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Neljapäeval, 28. aprillil kell 12.45 paigaldatakse Pääsküla noortekeskuse (Rännaku pst 1) ja raudtee vahelisse metsatukka lindudele ligi 90 pesakasti, mille on tööõpetuse tundides meisterdanud Nõmme koolide õpilased.

Nõmme linnaosa vanem Tiit Terik rääkis, et sarnane aktsioon oli ka eelmisel kevadel, kui õpilaste tehtud pesakastid pandi Pääsküla raba servas asuvasse Ilmarise metsa. „Tänavu paigaldame need elumajade lähedale, kus on viljapuuaedu, et linnud saaksid kahjureid hävitada. Koha valikul konsulteerisime Tallinna linnuklubiga,“ selgitas linnaosavanem.

Pesakastid meisterdasid Pääsküla gümnaasiumi, Nõmme gümnaasiumi, Nõmme põhikooli ja Rahumäe põhikooli õpilased. Vajaliku materjali ostmisel abistas linnaosavalitsus. Pääsküla gümnaasiumi noored võtavad homme ka paigaldamisest osa. Selgitusi jagab ja juhendab Hans Kuusiku Tallinna linnuklubist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles