Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

USKUMATU 35 kassi päästmise peale kuluv summa paneb õhku ahmima

Copy
Pärnu korterist päästetud kassid.
Pärnu korterist päästetud kassid. Foto: Põllumajandus- ja toiduamet

Aprillis võõrandas põllumajandus- ja toiduamet ühest Pärnu korterist 28 kassi, kes olid jäänud omaniku hooleta. Kassid viidi varjupaika, kuid nende ravikulud on üüratud.

Kuigi korterist toodi ära 28 kassi, on päästetud loomade arv tänaseks 35, sest osa kasse tõi varjupaigas ilmale ka järglased. 

Kassipoegadele ja viiele päästetud kassile on nüüdseks juba uued kodud leitud, kuid kasside ravikulude katmiseks palutakse annetajate abi.

Kassid jäid omapead

Põllumajandus- ja toiduameti lääne regiooni juhataja Egon Paltsi sõnul saabus ametile vihje, kus loomade elu ja tervis võib olla ohus, kuna teatajal oli kahtlus, et kasside juures ei ole mitme päeva jooksul keegi neid hooldamas käinud. Amet üritas loomade omanikuga korduvalt kontakteeruda, kuid edutult.

Korterisse sisenedes oli tunda tugevat väljaheidete haisu ning korteri põrand oli väljaheidetega määrdunud. Loe pikemalt siit: EHMATAV LEID 〉 Pärnus võeti omanikult ära 28 kassi.

Kassid toimetati Varjupaikade MTÜ hoole alla loomade heaolu keskusesse, kus veterinaar nad üle vaatas. Saabumise hetkel olid kassid varjupaiga esindaja sõnul ärevad ja kartlikud, kuid aja möödudes on nad tasapisi uue koha ning varjupaiga inimestega harjunud.

Kasside nahka katsid haavad ja kärnad ning pea kõigil neist tuvastati hambaprobleemid, millele ei ole õigel ajal tähelepanu pööratud. Üks kassidest suri paraku südamerikke tõttu.

Kassid tuleb steriliseerida-kastreerida, vaktsineerida, kiibistada ja paljudele neist teha ka hambaoperatsioonid. Protseduuride võimaldamiseks vajab varjupaik aga heade annetajate abi.

Ühe kassi protseduuride peale kulub umbes 250 eurot. Kuna mõnel kassil on täpsustav veterinaarkontroll veel ees ootamas, võivad summad veelgi kasvada, kuid hinnanguliselt kulub kasside raviks 9000 eurot.

Kui soovid kasside ravi toetada, saad annetuse teha siin.

Tagasi üles