TASUB TEADA Mida teha, kui leiad soovimatud kassipojad

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock / illustreeriv

Kassipojahooaeg on täies hoos ning seega annab Tallinna loomade varjupaik nõu, kuidas käituda, kui leiad ootamatult pesakonna kassipoegi.

Kõige tähtsam ja olulisem asi on muidugi tagada, et nii emased kui ka isased kassid enam järglasi ei saaks ehk siis lasta nad steriliseerida või kastreerida. Selle teemaga seoses levib palju müüte, mille eksperdid on selgesõnaliselt ümber lükanud. Loe pikemalt SIIT.

See, mis võib juhtuda, kui lasta kasside vabalt paljuneda, on jahmatav: ühe emase kassi paaritumised ja tema järglased võivad kõik kokku juba nelja aastaga saada 172 ellujäänud kassipoega, seitsme aasta kokkuvõttes on see number 2905 ja kümne aastaga on kasside hulk kasvanud 49 000ni. Loe pikemalt SIIT.

Kuidas käituda, kui leiad kassipojad

  • Esimese asjana veendu, kas kassiema on läheduses. Võta ühendust varjupaigaga.
  • Võimaluse korral paku kassipoegadele hoiukodu.
  • Kassipojad peavad süüa saama iga kahe tunni tagant. Ära anna neile poest ostetud lehmapiima! Kassid ei talu laktoosi ja eriti kehtib see kassipoegade kohta. Lehmapiimast võib neil tekkida tugev kõhulahtisus, mis võib lõppeda surmaga.
  • Kõige õigem söök on nende jaoks kassipiima asendaja, näiteks Royal Canini piimapulber.
  • Pane kassipojad sooja! Keskkonna temperatuur peaks olema umbes 38 soojakraadi. Pane pessa soojakott või rätikuga ümbritsetud kuuma veega täidetud pudel.
  • Peale iga toitmist masseeri kassipoegade alakehi niiske vatiga või pehme salvrätiga. See aitab kassipoegadel väljaheiteid väljutada ja urineerida.
  • Ära mine abivajajatest mööda. Ära looda teiste peale, vaid aita ise, sest siis on kõige kindlam, et loomad saavad abi.
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles