FOTOD Eaka Lääne-Virumaa naise hoovi tungis korraga hiiglaslik kassikari: mõned neist on juba surnud...

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Naabri juurde tungis 30 kassi.
Naabri juurde tungis 30 kassi. Foto: Kasside Turvakodu

MTÜ Kasside Turvakodu poole pöördus meeleheitel naine, kes leidis oma hoovist ühel päeval korraga 30 hooleta jäänud kassi. Külma ja nälja käes kannatavad hiirekütid on vabatahtlike sõnul tõsises hädas.

«Nende hädas karvapallide lugu algab nii nagu liigagi paljude oma… Ühes väikses Eesti külas elas mees, kes toitis koduta kasse, kuid võimaluste puudumisel ei saanud ta neid steriliseerida ega kastreerida. Nii sai mõnest kassist kiiruga mõnikümmend,» alustab MTÜ Kasside Turvakodu hiljuti Lääne-Virumaal lahti rullunud olukorra kirjeldamist.

Lugu võttis aga ootamatu pöörde umbes pool aastat tagasi, kui meest tabas insult ning ta viidi haiglasse ja tal polnud enam võimalik kasside juurde naasta ega nende eest hoolt kanda. Kassidel aga ei jäänud muud üle, kui minna ca 500 meetri kaugusele naabriproua hoovile abi ja palukesi paluma.

Naabri hoovi tunginud kassid.
Naabri hoovi tunginud kassid. Foto: Kasside Turvakodu

Üle 80-aastasel memmekesel käib selline hulk kasse aga üle jõu ning nii pöördus ta meeleheites Kasside Turvakodu poole, et paluda abi. «Ta ei jõua ega jaksa nende kasside eest hoolt kanda, kuid tal pole ka südant iga päev neid sööki ja sooja anuvaid karvapalle vaadata,» ütlesid kassipäästjad.

Praegu on kasside ainukeseks ulualuseks rehealune, kus on sama külm kui õues, lisaks ei ole kassidel piisavalt süüa. Kohapeal olukorraga tutvumas käinud kassipäästjate sõnul olid kassid valmis konservi lõhna tundes need koos karbiga ära sööma. «Et krõbedama pakasega päevadel sooja saada, on kassid üksteise otsa kuhjunud, kuid kahjuks selle tulemusena on nõrgemad ja alumised juba hukkunud,» sõnas vabatahtlik.

«Aitame üheskoos nad külmast ja näljast ning päästame ka vanamemme sellest kingitusest, mis iga päev ta südant valutama paneb, kui mitukümmend karvapalli oma hoovil abi anumas näeb,» lisas ta.

Naabri hoovi tunginud kassid.
Naabri hoovi tunginud kassid. Foto: Kasside Turvakodu

Karvapallide aitamiseks vajab Kasside Turvakodu:

  • hoiukodu pakkujaid umbes 30-le päästmist vajavale kassile;
  • toitu ja pesasid, ronimispuid ja muid kassidele vajalikke tarvikuid;
  • rahalisi annetusi, et kõik karvapallid saaksid loomaarsti ülevaatuse ja vajalikud protseduurid.

Annetustelefonid (töötavad Elisa, Telia ja Tele2 võrkudes):

900 6575 – annetad 5 eurot

900 6700 – annetad 10 eurot

900 6725 – annetad 25 eurot 

Annetuse toimumiseks kuula tervitustekst lõpuni!

Arvelduskonto:

Swedbank

Saaja: MTÜ Kasside Turvakodu

IBAN: EE712200221035355855

SWIFT: HABAEE2X

Selgitus: «30 kassi»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles