SÜDAMLIK Loomaarst päästis koera käest rängalt pureda saanud kassi ja võttis ta enda hoole alla

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Koera käest pureda saanud Lucy
Koera käest pureda saanud Lucy Foto: Loomaveeb

Mõne nädala eest teatas Loomapäästegrupp kassist, kes koera rünnaku ohvriks langes ning rängalt viga sai (loe pikemalt siit). Kass vajab endiselt väga annetajate tuge umbes 1000 euro kanti.

Oktoobri lõpus pöördus Loomapäästegrupi poole Loomade Kiirabi Kliinik, kuhu oli toodud kohutavate vigastustega kass, keda oli tema enda kodus rünnanud koer. Kuna omanikud kassi ravida ei tahtnud, olevat nad palunud looma eutaneerida, millega loomaarstid aga nõus ei olnud, kuna kassi vigastused olid sellised, et ta võiks nendest paraneda. Rahalise toe saamiseks pöörduski kliinik Loomapäästegrupi poole, kes hakkas kogume annetusi, et tasuda raviarve.

Polnud esimene rünnak

«Omanikega vestlusest selgus, et oma pere koer, cane corso tõugu tegelane oli teda pähe hammustanud. Koer on muidu tore ja sõbralik, aga jooksuaegadel minevat peast täiesti hulluks. Veel selgus, et see polnud teps mitte esimene kord Lucy peal hambaid teritada vaid ka umbes kolme kuu vanusena jäi kiisu pea tema lõugade vahele,» kirjutas loomapäästja Heiki Valner Loomaveebis.

Lucy eest asus võitlema dr. Vidri Mägiste, kellele läks kassi lugu väga hinge. Sümfüüsimurd, vasaku sarnakaare murd, vasaku ülalõualuu osaline eraldumine ning lisaks veel ka tõenäoliselt eelneva koerarünnaku tagajärjel tekkinud vana vigastus koljus olid vigastused, millega kassitüdrukul tuli silmitsi seista. 

«Aga suurimaks probleemiks oli ja on ka tegelikult praegu keelehaav. Kahenädalane ravi annab küll silmnähtavaid tulemusi ja kuigi surnud keeleots tuli ära lõigata, siis paljud küsimused on veel õhus,» lisas Valner.

Lucy on hetkel veel sundtoitmisel.
Lucy on hetkel veel sundtoitmisel. Foto: Loomaveeb

«Kassi iga keharakk tõestab suurt-suurt elutahet. Hetkel on ta siiski veel sonditoitmisel, kuid proovib juba iseseisvalt süüa, mis on väga hea märk,» kiidab Valner.

Lucy suurimaks probleemiks oli ja on keelehaav.
Lucy suurimaks probleemiks oli ja on keelehaav. Foto: Loomaveeb

Momendil taastub Lucy Valneri sõnul dr. Mägiste juures kodus ja jääb sinna raviperioodi lõpuni.

Lucy päästmiseks on Loomapäästegrupi sõnul kulunud juba 1739,89 eurot ning puudu on veel umbes 1000 eurot. Toeta Loomapäästegruppi annetustelefonidele helistades:

900 1313 (5.-)

900 1414 (10.-)

900 2323 (25.-)

NB! Palume tervitustekst kindlasti lõpuni kuulata, sest vastasel juhul annetust ei toimu! Täname!

MTÜ Loomapäästegrupp a/a EE437700771003183318 (LHV)

Selgitusse kirjutada: loovutatud kass

Hakka püsiannetajaks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles