GALERII Lemmikuga tööpostil: naeratav koer samojeed sulatab kiiresti kõikide südamed

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy

Lemmiku portaalis käib fotokonkurss «Lemmik tööl», kus teiste tõugude seast paistavad enim silma samojeedi koerad.

Koeraomanik Merlyn-Mai jagas fotot samojeedipreili Karmast, kes on täiskohaga koerkolleeg riigi IT keskuses. «Karma käib iga päev tööl kaasas ja eks pikkade koosolekute peale tuleb vahest ka uni. Ega ei ole lihtne pakkuda avalikule sektorile keskseid arvutitöökoha-, serveri alustaristu ja mitmeid lisateenuseid,» kirjutas Merlyn-Mai.

Samojeedipreili Karma.
Samojeedipreili Karma. Foto: Erakogu

Samojeedid töötavad rõõmsasti ka Jazz Pesulate kontoris. «Nemad on meie kontori heatujuspetsialistid Ice ja Mozzarella. Üheskoos oleme tööl tähistanud koerte sünnipäevasid, aga sellel aastal on lemmikud jäädvustatud ka Jazz Pesulad 20. juubeli fotoseinale,» kirjutas perenaine Kristiine.

Ice'i ja Mozzarella vahvat elu saab jälgida Instagramis @icethesamoyed_ ning seda teeb juba 14 500 jälgijat.

Instagramis kajastab oma tegemisi ka samojeedi koer Popi, keda saab jälgida kasutajanime @samoyedpopi alt.

Samojeedipoiss Viktor käib aeg-ajalt juuksurist perenaisega tööl kaasas. Viki tööülesanneteks on klientide vastuvõtt, nendega suhtlemine (samojeedidele omases keeles) ning samuti pakub ta paiteraapiat.

«Kes kord teda paitanud, ei jõua ära imestada, kui pehme ta on! Kliendid väga fännavad teda ning on alati rõõmsad, kui nende külastuse ajal Viki ka salongis viibib. Ta on võitnud kõikide südamed ning teda lausa peetakse salongi maskotiks,» kirjutas perenaine Triin.

Samojeed Viktori käib juuksurist perenaisega aeg-ajalt tööl kaasas.
Samojeed Viktori käib juuksurist perenaisega aeg-ajalt tööl kaasas. Foto: Erakogu

Vaata artikli päises olevast galeriist, millised samojeedi koerad veel tööpostil hiilgavad.

Mitte ainult sohvakoer

Fotodest ei tasu end siiski eksitada lasta – tegelikult on samojeed väga aktiivne tõug ja vajab palju liikumist. Seda kinnitab kenneli Smiling Snowball omanik Kristiine Uspenski, kel on 15 aastat ja rohkem kui 20 pesakonna jagu kogemusi.

«Konkreetselt samojeedidest rääkides on väga oluline aru saada, et ta ei ole lihtsalt ilus sohvakoer ja ta peab oma aiast välja saama ikkagi rohkem kui vaid üks kord nädalavahetusel,» on ta Lemmiku portaalis avaldatud artiklis öelnud. Loe pikemalt: Kasvataja selgitab: kuidas leida oma unistuste tõukoer

Samal ajal on samojeedi koer väga sõbralik ja saab hästi läbi Kigiga, mistõttu ongi ta ideaalne kaaslane ka kontoris. Vaata samojeedi koera tutvustavat videot: Samojeedi koer – suurepärane lapsi armastav pereloom

Vaata fotokonkursi «Lemmik tööl» suurt galeriid siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles