Uskumatu summa annetusi ja uus nimi: loe, kuidas läheb lugejate südamed võitnud Vuntsil

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Heiki Valner ja Vunts, uue nimega Woody.
Heiki Valner ja Vunts, uue nimega Woody. Foto: Loomaveeb

Augustis vapustas tuhandeid eestlasi lugu koer Vuntsist, kes pidi läbi elama midagi tõeliselt kohutavat, lohisedes mitu kilomeetrit sõitva auto järel. Keegi poleks aga osanud oodata, mida see vapper võitleja järgneva kuu aja jooksul korda saata suudab.

Ehkki Vuntsi vigastused olid väga tõsised, suutis vapper loom end nendest hoolimata elule võidelda ning võitis kliinikus viibimise ajal tuhandete lugejate ja poolehoidjate südamed, kes tema tervenemise teekonnale innukalt kaasa elasid. Tänaseks elab Vunts juba oma uues kodus Haapsalus ning võib öelda, et tal on alanud täiesti uus elu.

Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner käis augusti lõpus Vuntsil tema uues kodus külas ning kirjutas Loomaveebis, et kuulsal koeral läheb seal suurepäraselt: «Ta käitub nii, nagu oleks kogu oma elukese just selles tarekeses veetnud. Kui alguses kõndis koer nagu sabarakk Mari-Liisi (uus perenaine – toim) kannul, siis nüüd on ta pere laste järele suisa hull. Küll nad jookseksid ja müraksid, kui tervis vaid lubaks.»

Vunts uue pere lastega
Vunts uue pere lastega Foto: Loomaveeb

Uue pere juures sai Vunts omale ka uue nime – teda kutsutakse nüüd Woodyks. Uus nime otsustati valida ilmselt seetõttu, et vana nimega kaasnevad mälestused eelmisest elust on liiga valusad.

Vunts naudib elu uues kodus täiel rinnal
Vunts naudib elu uues kodus täiel rinnal Foto: Loomaveeb

Annetajad olid helded

Palju läbi elanud Vuntsi ülesturgutamisele oli Valneri sõnul augusti lõpu seisuga kulunud üle 8500 euro ning pole kahtlustki, et iga kulutatud sent on end kuhjaga ära tasunud ja enamgi veel. Valneri hinnangul kulub Vuntsi ravi peale veel paar-kolm tuhat eurot, kuna ühe esikäpa närv on tõenäoliselt kahjustada saanud ja vajab keerukamat ravi.

Vunts on tõeline võitleja hing, kes on võitnud tuhandete eestlaste südamed, sest ühtekokku annetati tema heaks üle 35 000 euro, kusjuures esimesed 10 000 eurot koguti kokku vaid mõne tunniga pärast esimese teate edastamist juhtunu kohta.

Vuntsiga tegeles loomade kiirabi kliinikus terve arstide armee
Vuntsiga tegeles loomade kiirabi kliinikus terve arstide armee Foto: Loomapäästegrupp

Selle summaga ei päästanud Vunts mitte ainult enda elu, vaid ka kõikide teiste loomade elud, keda Loomapäästegrupp tulevikus päästab, sest raha- ja hoiukodude puuduses vaevlev mittetulundusühing oli enne Vuntsi lugu täiesti meeleheitel ning oli Valneri sõnul väga lähedal isegi tegevuse lõpetamisele.

Vahva Vunts aga andis Valnerile endalegi taas indu loomade päästmisega edasi tegeleda: «Silmad hakkasid taas särama ja olen viimased paar nädalat ringi rokkinud nagu noor jumal. Miljon mõtet on peas ja palju tahaks veel loomade heaks ära teha,» ütles ta Loomaveebi vahendusel.

Vunts sulatas ka kõikide kliiniku töötajate südamed
Vunts sulatas ka kõikide kliiniku töötajate südamed Foto: Loomaveeb

Vunts raviti terveks loomade kiirabi kliinikus, kus ta viibis ühtekokku 17 päeva. Kliinik jagas oma sotsiaalmeedias ka nimekirja asjadest, mida Vuntsi terveks ravimiseks vaja läks: näiteks vajas Vunts kahte plasma ja ühte vereülekannet, läbis viis operatsiooni, et teha haavaplastikat ning tema vereproove kontrolliti vähemalt 12 korda. Vunts tarbis ära kümme tuubi Bepantheni, 15 tuubi Vetramili, 30–40 pakki marlilappe, 60–70 rulli sidet ning 65 pakki niite haavade õmblemiseks.

Vunts kliinikus
Vunts kliinikus Foto: Loomad Kiirabi Kliinik

Vunts võitis ka Lemmiku lugejate südamed ning täname kõiki, kes on tema käpakäigule kaasa elanud. Küllap kuuleme sellest vahvast võitlejast peagi veel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles