SUUR MURE Kassipäästjad vajavad ligi 30 000 eurot, et tegevust jätkata

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Omanike poolt hüljatud Mustafa on pidanud loomakliinikus käima juba 12 korda ning see on maksma läinud 2300 eurot.
Omanike poolt hüljatud Mustafa on pidanud loomakliinikus käima juba 12 korda ning see on maksma läinud 2300 eurot. Foto: Tartu Kassikaitse

Mitu kasside päästmisega tegelevat organisatsiooni teatas, et on sunnitud ajutiselt oma tegevuse peatama.

16 aastat kasside päästmisega tegelenud Tartu Kassikaitse on selle aja jooksul tänavalt päästnud sadu kui mitte tuhandeid kasse ning praegugi on nende hoole all üle saja kassi. Tegevuse jätkamine on aga kahjuks sattunud küsimärgi alla.

«Raske südamega peame teada andma, et praegu määramata ajani Tartu Kassikaitse enam uusi kasse vastu ei võta. Maksmata arvete hulk on kasvanud üüratuks, annetused on kahanenud aga olematuks,» kirjutasid kassikaitsjad sotsiaalmeedias.

Loe ka neid lugusid:

PÄEV KASSIKAITSE RINDEL 〉 Juhuse läbi kassipäästjaks saanud Krislin: ma ei taha ühtki looma piinlemas näha

«Eestimaa uhkus»: Krislin Jädal on viimased aastad oma elust kassidele pühendanud

Tartu Kassikaitse peamine koostöökliinik on lubanud rakendada maksimaalse limiidi, mille ulatuses võib organisatsioon neile korraga võlgu olla, kuid see summa on Tartu Kassikaitsel praegu kolmekordselt ületatud ehk võla suurus on 16 800 eurot. Võla tasumiseks on aega vaid 16. oktoobrini.

«Me ei pane Tartu Kassikaitset kinni: me jätkame tööd kõikide meie praeguste hoolealustega, keda on juba üle saja,» lubavad kassikaitsjad. Kõik need kassid vajavad iga päev toitu, liiva, ravi ja tähelepanu, kuid seda ei ole võimalik neile pakkuda, kui kogu aeg tuleb peale uusi kasse, uusi muresid ja uusi arveid. «Me oleme aga neile lubanud paremat elu kui see, mis oli tänaval, ja sellest lubadusest me taganeda ei kavatse.»

Annetuslink

Hädas on ka Cats Help MTÜ

Ka teine kasside päästmisega tegelev organisatsioon, Cats Help MTÜ, kes tänavu aitas päästa teiste seas rohkem kui 100-pealise siiamikoloonia, andis sotsiaalmeedias teada, et neil on kliinikute ees juba 15 000 euro suurune võlg. 

«Cats Helpi mainitakse väga paljudes kassidega seotud postitustes ja meie kontaktid on laialt levinud. Inimesed ise otsivad samuti paremaid lahendusi ja ei taha leitud kasse varjupaika viia, sest teavad, et paljud ei pruugi sealt eluga pääseda. Meie poole pöördutakse abi saamiseks üle terve Eesti ning ainuüksi aastaga on abipalvete hulk pea kümnekordistunud,» kirjutas Cats Help, kes on tänavu 1079 kassi ära päästnud ning 759 kassi koju saatnud.

«Kuna oleme reaalses raskes olukorras, siis palun jätame ära kõik utoopilised mõtted, et meid võiks toetada riik, kahjusid võiks hüvitada karistusena loomapiinajad jne. Praegu see meid kuidagi ei aita ja ilmselt lähema 10 aasta jooksul selles vallas midagi ka juhtuma ei hakka Eestis. Küll aga on meil vaja kohe praegu head ja toimivat lahendust,» lisas MTÜ ning lisas, et annetada võib ka kassitoitu- ja tarvikuid.

Cats Help MTÜ annetuslink

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles