«Eestimaa uhkus»: Krislin Jädal on viimased aastad oma elust kassidele pühendanud

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Tartu Kassikaitse vabatahtlik Krislin Jädal rääkis ja näitas milline näeb välja kassikaitse igapäev.
Tartu Kassikaitse vabatahtlik Krislin Jädal rääkis ja näitas milline näeb välja kassikaitse igapäev. Foto: Kristjan Teedema / Postimees Grupp / Scanpix

TV3 saate «Eestimaa uhkus» üks laureaatidest oli sel aastal Tartu kassikaitse vabatahtlik Krislin Jädal, kes on viimased kuus aastat oma elu täielikult pühendanud loomade päästmisele, pakkudes kodusoojust tänaval uitavatele kassidele.

«Iga päev läheb kohe päris mitu tundi nende kassidega tegelemise peale,» rääkis loomade tänu auhinna pälvinud Krislin end tutvustavas videos.

Auhinna andis üle muusik, lauljanna ning «Eestimaa uhkuse» žürii liige Siiri Sisask.

Suvel kohtus tegusa Tartu kassikaitse vabatahtlikuga ka Lemmik. Krislin rääkis Lemmikule, et tema tee kasside päästmise juurde sai alguse läbi juhuse. «Kõndisin Annelinnas, jalutasin ühe tuttava poole, ning nägin ühe 9-korruselise maja rõdu all pappkasti ja toidunõusid. Sealt alt roomas välja üks mädane tomp, alguses oli raske arugi saada, mis loomaga tegu,» kirjeldab ta päeva, mis tema edasisele elule paljuski uue suuna andis.

Pikemalt Inglismaal elanud ja töötanud ning sealt äsja naasnud Krislin otsustas kassi arsti juurde viia, et ta terveks ravida. Kass sai nimeks Mürakas ning asus elama Krislini õe juurde, kus ta veetis õnnelikult viis aastat, hoolimata sellest, et paljud vanale loomale kuigi pikka iga ei ennustanud. Koos Mürakaga päästis Krislin tol korral Annelinnast veel teisegi hulkuva kassi, kes elab tema hoole all siiani.

Nii see kõik alguse saigi. «Ma ei arvanud kassidest eriti midagi. Ma teadsin, et nad on olemas, aga mis mind kõnetas, oli see, et ma ei taha mitte ühtegi looma näha piinades. Oleks need olnud koerad, oleks ma samamoodi käitunud. Nüüd, kui ma kassidega nii palju tegelenud olen, on nad muidugi saanud südamelähedasemaks,» räägib Krislin, kes praegu saab juba pea iga päev kirju kassidest, kes päästmist vajavad. Loe pikemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles