VIDEO Vaatajad imestunud: rõdult alla kukkunud kass maandus nii pehmelt käppadele

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

TikTokis on üle miljoni vaatamise kogunud video kassist, kes maja teiselt korruselt alla kukkus.

Videost on näha, kuidas osav hiirekütt justkui mängleva kergusega õhulennu üle elas ja käppadele maandus. «8 elu jäänud,» viskas kassiomanik video pealkirjas naljas.

@elliethecreator01 8 more lives left… #hankthetank #ninelives #catsoftiktok #stupidcatsmoment #catfallingdown #viralvideos ♬ original sound - Hank & Calvin

Uskumus, et kassid maanduvad alati käppadele, on tegelikult üsna vale, sest paljud kassid satuvad seetõttu õnnetustesse, mida oleks saanud ära hoida.

Enamasti maanduvad kiisud käppadele, kuid olulist rolli mängib asja juures see, kui kõrgelt kass kukub. Kassid on suutelised oma keha kukkumise ajal pöörama nii, et nad maanduksid käppadele ja seda oskust on täheldatud juba kõigest kolmenädalastel kassipoegadel.

Loe ka seda: Kas kassid maanduvad alati käppadele?

Eesti Maaülikooli väikeloomakliinik on kassiomanikke hoiatanud selle eest, et nad soojade ilmadega aknaid lahti ei unustaks, sest kassid võivad sealt märkamatult välja lipsata, kõrgelt kukkuda ja vigastada saada.

«Võib küll eeldada, et kass maandub alati käppadele, aga kui see juhtub 3. korruse aknast alla kukkudes, siis ei pruugi see nii õnnelikult lõppeda,» kirjutavad loomaarstid.

Aknast allakukkumise tagajärjel võib loomal esineda jäsemete ja rindkere luumurde, selgroovigastusi, puruneda võivad siseorganid. Sellest, kuidas kassiomanikuna aknaid turvaliselt lahti hoia, loe pikemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles