VIDEO Uskumatult tubli: auto taga lohisenud koer tegi esimesed sammud

Vunts taastub. Foto: Loomaveeb
Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy

Möödunud nädala neljapäeval nägid liiklejad Harjumaal Ruila külas õõvastavat vaatepilti, kuidas üks juht oma koera masina järel lohistas. Imekombel ellu jäänud koer Vunts teeb arstide hoole all aga juba esimesi vaevalisi samme.

Loomapäästja Heiki Valneri sõnul saab Vunts loomade kiirabi kliinikus vereülekandeid ja tema näitajad on tõusuteel. Vaatamata valuvaigistitele on koeral siiski väga valus ja ta väldib liikumist. Päeval on ta aga elavam ning on õueski juba esimesed sammudki teinud. Vaata videost

Vuntsi raviarve on juba üle kolme tuhande euro, aga tõuseb veelgi. Vuntsi raviks oli Loomapäästegrupile reede õhtuks annetatud ligi kümme tuhat eurot. «Vunts on kogenud meeletut rahva poolehoidu ja tema rahapuudusel hädavajaliku ravi katkemist kartma ei pea,» sõnas Valner.

Loe ka seda: Koer lohises Harjumaal kilomeetreid auto taga, kuid see, mis edasi juhtus, jahmatas kõiki

Vuntsi peale kulub päevas tunde mitme inimese vaeva. «Nii tihti kui kliinikus käin ja seda teen ma tõesti tihti, näen ikka kedagi tema juures askeldamas. Suurim murelaps ja tõsine peavalu on naha taastamine. Peaaegu lootusetu ettevõtmine ja ta keha sidemete all meenutab lihaletis nähtavat, sest surnud koed tahavad eemaldamist. Tänu ülimale valulikkusele tuleb kõike teha narkoosi all. Edusammud on silmaga nähtavad, aga oleme alles paranemise algfaasis,» rääkis Valner.

Vunts on sidemete alla mattunud ja näeb seetõttu natuke vaarao moodi välja.
Vunts on sidemete alla mattunud ja näeb seetõttu natuke vaarao moodi välja. Foto: Loomaveeb

Suurt muret tegi see, et Vunts ei tahtnud ise süüa ega hädasid teha, mis oli ka täiesti normaalne. Tänaseks hakkab see mure lahenema. Täna meenutab Vunts Valneri sõnul veel sidemetesse mähitud vaaraod. «Midagi pole parata, sest lõhkuda on alati lihtsam kui parandada. Kutsungi teda vahest vaaraoks ja see nimi näikse talle isegi meeldivat, sest saba läheb liputusse juba vägagi energiliselt.»

Vunts tegi oma esimesed sammud.
Vunts tegi oma esimesed sammud. Foto: Loomaveeb

Kõigi sõber Vunts

Vunts on kõigi sõber ja kliiniku personal lausub tema kohta vaid häid sõnu. Kuigi Vunts on hoolitsusega ümbritsetud, käib Valner talle siiski päevas paar-kolm korda seltsiks. Lihtsalt aega veetmas, pai tegemas ja juttu lobamas, et natuke tröösti pakkuda.

«Küll ta räägib vastugi – teinekord mõmiseb ja joriseb niisama. Vahest harva laseb nutulaulugi lahti, kuigi õige vaikselt. Vunts ei ole hädaldaja masti tegelane. On pakutud, et võta enesele, aga mul juba on kodus kaks päästetud tüüpi ja seega pole see lihtsalt praegu võimalik. Sestap olengi ehitanud õhukese nähtamatu seina me vahele, et ülisõbralik ja kiindumusaldis koerake midagi ette kujutama ei hakkaks,» ütles Valner.

Vunts on loomade kiirabi kliiniku tublide arstide hoole all.
Vunts on loomade kiirabi kliiniku tublide arstide hoole all. Foto: Loomaveeb

Vuntsi lähedane ilmus välja

Valneri sõnul tahtis ka üks omaniku poegadest Vuntsi näha ja tema arve tasumisel osaleda. «Koera juurde teda ei lastud ja ka raha vastu ei võetud,» ütles ta.

Valneri sõnul ei ole ta tuvastanud, et endine peremees tegi tahtlikult loomale liiga ning samale järeldusele olevat jõudnud ka politsei. Täpsematest asjaoludest lubas Valner peagi aga lähemalt rääkida.

Valner ei jõua ära tänada politseinike loomasõbralikku käitumist, loomaarstide professionaalsust ning seda muret ja heatahtlikkust, mis kõiki loomasõpru praegu ühendab. «See kõik on vägev! Lihtsalt väga vägev! Peamine on aga see, et ka Vunts ise tahab väga elada ja teeb esimesi arglikke samme pärast taassündi.»

Toeta Vuntsi võitlust elu eest!

Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318

Vuntsi ravikulud

Loomapäästegrupp MTÜ annetustelefonid on järgmised:

900 1313 (5.-)

900 1414 (10.-)

900 2323 (25.-)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles