Kõhedad kaadrid: karuga kohtunud matkajad ei teadnud, kuidas ohtlikus olukorras käituda

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Loodusfotograafi kaamera ette jäi närvesööv hetk, kuidas üks karu Ameerika Ühendriikides Glacieri rahvuspargis matkajate poole kõndis.

Videost on näha, kuidas matkajad ehmuvad ja ära jooksma hakkavad, kuid ekspertide sõnul pole selline teguviis karuga kohtudes sugugi soovitatav.

Kuigi videos olev karu valis teise tee ja matkajaid ei rünnanud, tasub teada, kuidas on soovitatav käituda, kui kohtad metsas karu. Soovitused on järgmised:

  1. Ära jälita looma, lähene karupoegadele ega püüa loomaga kontakti otsida. Karupojad, nagu kõik loomapojad, tunduvad armsad ja abitud, kuid läheduses on tavaliselt ka nende ema.
  2. Kõnele valjult ja rahulikult, kuid ära karju.
  3. Väldi otsest ja ainitist silmsidet, kuid jälgi looma liikumist ja tegevust.
  4. Väldi igasuguseid agressiivsuse märke, järske liigutusi, jää rahulikuks. Kui sul on relv, siis ära lähenevat karu tulista. Haavatud karu on ohtlikum kui terve loom.
  5. Tagane selg ees tuldud teed loomast eemale, ära keera talle selga.
  6. Ära hakka poegadega emakaru vaateväljas jooksma ega puu otsa ronima – karuema võib sellest välja lugeda sinu halbu kavatsusi poegade suhtes.
  7. Rünnaku korral teeskle surnut – heida kõhuli maha ning kata pea ja kael kätega. Karu ei näe lamavas inimeses enam ohtu ja lahkub. Loe pikemalt siit: 7 soovitust, kui kohtud karuga
@abc7la Video captured the nerve-wracking moment a grizzly bear walked toward a group of hikers in Montana. 🐻😨 #bears #Montana #GlacierNationalPark #grizzlybear #news #abc7la #abc7eyewitness #bear #animalsoftiktok #wildanimals #hiking ♬ original sound - ABC7LA

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles