VIDEO Vaatajad hämmingus: kaamera ette jäi üliharuldane must hunt

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Hallhunt (canis lupus). Pilt on illustreeriv.
Hallhunt (canis lupus). Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ameerika teadlased on juba mõnda aega hunte põhjalikult jälginud ning avastanud nende kohta nii mõndagi põnevat: näiteks seda, et mõni neist võib olla koguni süsimusta karvaga.

Need erakordsed videod on filmitud kuu aja eest Ameerika Ühendriikides Põhja-Minnesota osariigis asuvas Voyageursi rahvuspargis toimuva uurimisprojekti käigus. See on Minnesota ülikooli uurimisprojekt, kus kasutatakse GPS-seadetega varustatud kaelarihmasid, rajakaameraid ja muid jälgimisseadmeid, et põhjalikult välja uurida, kuidas hundid looduses elavad ja toimetavad. Uurijad avaldavad projekti käigus üles võetud videoid ka sotsiaalmeedias, et huntide elu inimestele tutvustada.

Hundiuurijate hinnangul on musta karvkattega hunte Minnesotas vähem kui 2 protsenti, mis tähendab, et see on väga harvaesinev nähtus, vahendab The News

Loe ka seda: Hundid rabavad metsas saaki, kes vastupanu ei osuta

Erinevate karvavärvide ja -toonide esinemissagedus hundipopulatsioonides sõltub nende elupaigast. Näiteks tundras elavad hundikarjad koosnevad enamasti heledamates toonides isenditest, kuna heledam karvkate võimaldab neil sulanduda ümbritsevasse keskkonda.

Seevastu metsades pesitsevate hundikarjade karvastik sisaldab rohkem tumedat tooni, kuid üleni mustaks värvuvad hallhundid harvaesineva geneetilise mutatsiooni tõttu, kirjutab ThougtCo, ning samuti on huvitav, et musti hunte kohtab tunduvalt sagedamini Põhja-Ameerikas kui Euroopas.

Videost on näha, kuidas üksik must hunt lumes askeldab. Vaata siit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles