VIDEO Esimest korda kassiga kohtunud koer reageeris väga ootamatult (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Kassi ja koera omavahel tutvustamine tekitab alati suurt elevust, sest kunagi ei tea, kuidas nad reageerivad.

Videos, mida on praeguseks vaadatud üle kahe miljoni korra, on jäädvustatud hetk, mil TiktOki kasutaja @RubyToozeday kass kohtus esimest korda tema poiss-sõbra koeraga.

Videost on näha, et kui kass ei paistnud oma uuest tuttavast sugugi häiritud olevat, siis koeral oli kogu olukorras sootuks teine arvamus, sest on näha, kuidas ta oma omaniku süles närviliselt väriseb.

Õnneks selgitas video postitaja kommentaariumis, et hoolimata mitte eriti palju teotavast esmasest reaktsioonist said kassist ja koerast hiljem väga head sõbrad.

Vaata videot siit:

@rubytoozeday Boyfriend’s dog meeting my cat for the first time 😂 #dogsoftiktok #carsoftiktok #viral #petsoftiktok ♬ original sound - Tuesday magee

Kuidas kassi ja koera omavahel tutvustada?

  • Tutvustamise protsess võib võtta päevi kui mitte kuid, ning kui ühes etapis on puudujääke, tuleb seda korrata või minna tagasi sellele eelnenud etapi juurde.
  • Las loomad harjuvad kõigepealt teineteise lõhnaga. Hõõru looma vastu riidetükki ja pane see riidetükk teise looma liikumis- või magamiskohta, olgu selleks siis koeravoodi, kassi toidunõu või enda süli. Tõenäoliselt tuleb lõhna sellel riidetükil mitu korda n-ö värskendada. Jätka tegevust, kuni kumbki loom ei ole teineteise lõhna peale häiritud. Haukumine või kassi vonklev saba annab märku, et selleks tegevuseks pead rohkem aega kulutama.
  • Lase loomadel uurida teineteise elupaika. Kui kass elab väljas või maja teistes ruumides, vii koer neid ruume nuusutama ja vastupidi. Niimoodi saavad nad nuusutada teineteise territooriumi ilma otseselt teineteisega kokku puutumata.
  • Tutvusta loomi läbi ukse või väikelastele mõeldud turvavärava. Pane kass ja koer kumbi kummale poole suletud ust või väravat, aga ära hoia kassi kinni. Kassi hirmutab tunne, et tal puudub põgenemisvõimalus.
  • Las loomad nuusutavad teineteist ukse või turvavärava alt, aga kui kass ei taha liiga lähedale minna, ära teda selleks sunni. Kui nuusutamine kulgeb hästi, siis kiida mõlemat, andes neile maiust. Lase koeral istuda, lamada või teha mida iganes, mida ta käsu peale oskab. Kui koer on keskendunud sinule, mitte aga kassile, siis kiida teda. Korda seda etappi niikaua kuni kass ei ole enam hirmunud ja koer ei paista ülierutunud.
  • Tutvusta kassi ja koera, kuid hoia koera samal ajal rihmastatuna. Ka siinkohal ei tohi kassi kinni hoida, sest ta läheb paanikasse kui tunneb, et tal ei ole võimalik põgeneda. Hoia koera rihma otsas, et saaksid teda kinni hoida, kui ta üritab hakata kassi taga ajama. Ka siinkohal palu koeral käsklusi täita ja tasusta teda, kui ta sulle sellel ajal rohkem tähelepanu pöörab kui kassile.

Loe ka siit: Hüva nõu: kuidas koera ja kassi tutvustada nii, et riidu majja ei tule

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles