PILTUUDIS ⟩ Krampides vaevlev koer võitleb vapralt ja kogus loomakaitsjatele üle 7500 euro annetusi

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Rasmus leidmise hetkel
Rasmus leidmise hetkel Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Mai alguses päästis Eestimaa Loomakaitse Liit koera, kes oli end lohistanud võõrasse aeda abi otsima. Haigele koerale pandi nimeks Rasmus ja kuigi tema tervislik seisund oli väga kehv, kosub ta nüüd tublisti annetuste toel.

5. mai hommikul sai Eestimaa Loomakaitse Liit kõne Viimsist, milles üks meesterahvas teatas, et tema territooriumil on juba eilsest võõras suur koer pikali, kes jalgu alla ei võta, kontaktne pole ja keda piinavad krambid.

Loomakaitsjad toimetasid koera, kellele panid nimeks Hulkur Rasmus, PetCity kliinikusse. Sinna jõudes oli koer äärmisel kriitilises seisus ja teda hoiti peamiselt narkoosis. Koerale paigaldati sond, kateeter ja kõik muu atribuutika, mis oli vajalik, et ta kuidagi funktsioneeriks, kuid tänaseks ta juba sööb isukalt ning käib isegi jalutamas.

Uskumatult suur toetus

Kahjuks ei ole veel täpselt teada, millest krambid põhjustatud on, ning seetõttu tuleb koera veel hoolsalt jälgida ning katta ravimitega kõik võimalikud haigused. Õnneks on abipakkujad osutunud ääretult heldeks. «Oleme pisarateni liigutatud, kui palju inimesi Rasmusest hoolib ja appi tuli. Tema teekond lõpliku tervenemiseni on ilmselt pikk, kuid vähemalt on lootust ja see on peamine,» kirjutasid loomakaitsjad sotsiaalmeediapostituses.

Rasmus praegu: sööb ilusti ja käib jalutamas
Rasmus praegu: sööb ilusti ja käib jalutamas Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Rasmuse raviarve suurus veel teada pole, kuna pole kindel, kui kauaks ta kliinikusse jääma peab ning mida näitavad uuringud. Nii kaua kui võitleb Rasmus, lubab loomakaitse liit võidelda.

Head inimesed on Rasmuse raviks annetanud 7689 eurot. Selle rahaga saab toetada ka teisi liidu hoole all olevaid abivajajaid. «Sakslane Milli oli ka hiljuti raskes seisus kliinikus, kus teda opereeriti. Tema raviarve kokku oli 2400 eurot, kuid annetusi laekus 769 eurot. Rasmusele tulnud annetustest saame katta ka Milli arve puuduoleva summa,» kirjutasid loomakaitsjad.

Rasmuse tegelike omanikeni loomakaitsjad veel kahjuks jõudnud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles