KAS TEADSID? Kuus tegevust, mida su koer ei salli

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Dr. Adam Christman, kes on üks edukamaid TikToki veterinaare, jagab nõu tegevuste kohta, millega koeraomanikud oma lemmiku silmis plusspunkte ei teeni.

Veterinaar Adam Christman on TikTokis tuntud oma isikupäraste ja humoorikate videote poolest, kus jagab lemmikloomaomanikele kasulikke nõuandeid ning videoklippe oma enda koertest.

Loe ka seda: Kutsikajärgse depressiooni küüsis naine: «Nutsin peaaegu iga päev, sest tundsin, et pole piisavalt hea koeraomanik»

Ühes hiljutises videos, mida on mõne päevaga vaadatud üle 260 000 korra, paljastas ta kuus tegevust, mida koeraomanikel oma lemmiku poolehoiu võitmiseks kindlasti vältida soovitab.

@dr.adamchristman52 6 Things Your Dog Would Hate You For! #dogtips #dogparents #vettok #dogsoftiktok #dogsareawesome #dogsrule #dachshundtok #dachshundsoftiktok ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

1. Narrid teda maiustustega: «Maiuseid tuleks kasutada koera treenimiseks ja ainult premeerival eesmärgil,» rõhutab Christman.

2. Astud tema piiridest üle: «Ülevoolav armastuse väljendamine ei pruugi sinu lemmikule alati meeldida.»

3. Jätad ta liiga tihti üksi: «Liiga palju üksi olemist võib põhjustada käitumisprobleeme,» põhjendab ta.

4. Sa ei ole tema õpetamisel järjepidev: «Kui soovid koerale midagi õpetada, näiteks seda, et ta ei tohi diivani peal olla, tuleb seda reeglit ka järjepidevalt rakendada. Vastasel juhul satub koer segadusse ja see ei meeldi talle sugugi,» selgitab loomaarst.

5. Vaidled tema ees: «Koerad tahavad kõiki oma pereliikmeid kaitsta ja nad ei tea, mida teha, kui toimub vaidlus,» toob Christman välja.

6. Jõllitad teda pikka aega: «Koera jaoks on see märk vastasseisust ja see võib esile kutsuda stressi tundemärgid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles