VIDEO ⟩ Kõik Mustvee kutsikavabrikust päästetud koerad leidsid kodu: vaata, kes nad endale võtsid (2)

lemmik.postimees.ee
Copy
Mustvee kutsikavabrikust päästetud koer Milli
Mustvee kutsikavabrikust päästetud koer Milli Foto: Kuvatõmmis "Õhtu!" saatest

Veebruari alguses võttis põllumajandus- ja toiduamet ühelt Mustvee kutsikavabriku pidajalt ära 46 Malta bichon'i-laadset koera. Pikka aega varjupaigas viibinud koerad on tänaseks kõik kodu leidnud.

Kaks õnnelikku koduleidjat, Pippa ja Milli käisid koos oma uute omanikega külas ka Kanal 2 saates «Õhtu!». Värskete koeraomanike sõnul on nende adopteeritud koerad umbes 3–4aastased. 

Loe ka seda: 3 nädalat hoiukoduna: minu kogemus Mustvee kutsikavabrikust päästetud koeraga

Koeraomanik Riina pikalt koeravõtmise otsust kaaluma ei pidanud: «Kui ma nägin, et neid päästeti, siis tekkis kohe selline mõte, et sellist koera tahaks, sest mul juba üks väikene on,» sõnas ta. Koeraomanik Arvo sai koera taustast teada aga hoopis varjupaigas.

Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuhi Anni Anete Mõisamaa sõnul elasid koerad sellistes tingimustes, kus mitte üksi koer elama ei peaks, joostes ringi prügihunnikute vahel mööda väljaheidetega kaetud põrandat. Osa koeri oli lukustatud ka keldrisse. 

Need on Malta bichon'i-laadsed koerad. «Selle tõu iseärasus on, et nad on hästi sotsiaalsed, väga tahavad olla inimese lähedal. Nende eesmärk on olla inimese juures ja inimese süles. Väga kurb, et nad pidid seal majas elama ilma igasuguse inimkontaktita,» rääkis Mõisamaa. Kõige noorem päästetud koertest oli 8-kuune ja kõige vanem 8-aastane.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles