PÄEVAKÄPP ⟩ Kurb reaalsus: omanik nõudis oma eakale lemmikule surmasüsti, sest...

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Bonita kaalus hoiukodusse saabudes ligi kümme kilo.
Bonita kaalus hoiukodusse saabudes ligi kümme kilo. Foto: Tartu Kassikaitse

Kurva saatusega Bonita lugu toob esile laialt levinud probleemi, millel võivad olla väga kurvad tagajärjed.

Ülekaalulisus on lemmikloomade seas üha levinum probleem, millele loomaomanikud sageli piisavalt tähelepanu ei pööra. Ometi kannatab ülekaalulisuse ja rasvumise all praeguseks juba üle poole lemmikutest.

Probleemi tõsidust illustreerib hästi 10aastase Bonita lugu, keda hakkasid ülekaalulisuse tõttu kimbutama tõsised tervisemured: 9,7 kilogramminel kassil oli tekkinud bakteriaalne põiepõletik ning liigse kaalu tõttu oli tema liigestes näha juba muutusi.

Kassiomanik oma pikaaegse lemmiku ravikuuri läbimisega aga tegeleda ei soovinud ning nii otsustas ta arstilt paluda oma lemmiku eutaneerimist. Kuna arst aga nägi, et kassi tervis on võimalik taastada, pöördus ta Tartu Kassikaitse poole ning tänaseks ongi Bonita Tartus tegutseva loomakaitseorganisatsiooni hoole all endale uut ja armastavat kodu otsimas.

Bonita
Bonita Foto: Tartu Kassikaitse

Nüüdseks on Bonita põiepõletik ka tublisti välja ravitud ja ta elab hoiukodus. Ta näitab üha rohkem oma aktiivset ja elujõulist iseloomu, tegeledes samal ajal ka tasakaaluka kaalulangetusega, mis on muidugi palju pikemaajalisem ja keerulisem protsess kui põletikuravi.

Bonita ealb praegu hoiukodus.
Bonita ealb praegu hoiukodus. Foto: Tartu Kassikaitse

Bonita on äärmiselt inimlembene kassike, kes väga ootab nüüd endale päriskodu. Talle meeldib põrandal end veeretada (sest nüüd ta juba saab seda teha!), mängida mänguasjadega ja ringi tatsata.

Bonita tuleb alati inimese juurde, kui saab ning ta sobiks koju, kus ta on ainuke kass. Kui soovid talle kodu pakkuda, vaata tema profiili SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles