Seikleja hing Kiska matkab koos perega ja laulab jõululaulu

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kiska teeb kõike koos perega - talle meeldib ka matkamas käia.
Kiska teeb kõike koos perega - talle meeldib ka matkamas käia. Foto: Liivi Liivak

Jõulukuul korraldas Lemmiku portaal fotokonkursi, kuhu ootasime pilte sellest, mida lemmikud jõule oodates tegid. Silmapaistvamad fotod said ka autasustatud ning üheks võitjaks krooniti kass Kiska, kellega nüüd lähemalt tutvust teeme.

Kiskia-Kiki, hüüdnimega Kiska, saab esimesel aprillil juba viieaastaseks. «Meie väike armas aprillinali!» ütleb perenaine Liivi. Kuna Kiska pere elab korteris, nõudis lastelt parajat pingutust, et vanemad looma võtmises nõusse saada, kuid tänu headele hinnetele see lõpuks õnnestus.

Loe ka seda: «LEMMIK SÖÖB» 〉 Ootame pilte ja videoid: millega sinu kass või koer maiustada armastab!

Kiska on pereliikmete sõnul väga õiglane preili: kui peres mõni vaidlus või riid peaks lahti minema, on Kiska alati nurga taga, valmis õigust majja seadma, rünnates hääletõstjaid oma hammaste ja küüntega. Samuti, kui keegi peaks nutma või niisama nukrutsema, on Kiska alati valmis lohutama nurrumisega ja kaissu pugemisega.

Kiska sai fotokonkursile saadetud pildi eest kopsaka kingipaki, mille pani välja PetCity.
Kiska sai fotokonkursile saadetud pildi eest kopsaka kingipaki, mille pani välja PetCity. Foto: Liivi Liivak / erakogu

Kiska on ka seikleja hing – ta armastab autosõite, matku ja jalutuskäike õues. Eriti öösel kell kolm, kui Kiska seab end välisukse juurde laulma õuevõludest. Kiska peituse ja tagaajamismängudes peab osalema terve pere.

Kiska kuuske kaunistamas.
Kiska kuuske kaunistamas. Foto: Liivi Liivak / erakogu

Suuruselt pisike, kuid hingelt suur Kiska ei ole mingi tavaline lemmikloom. Kiska peab osa saama igast pere tegevusest nagu iga teine pereliige, ja nii igal tähtpäeval, nagu näiteks jõulud. Sünnipäevahommikutel tervitatakse tedagi laulu ja kiisutordiga ning suure kasti mänguasjadega.

Kuidas sündis võidufoto?

«Konkursile saadetud pildil oli terve pere valmis kinke avama, kuid ennekõike, nagu näha, oli seda valmis tegema Kiska. Uhke Kiska istus puu all ja lasi lahti jõululaulu, ning pilt saigi tabatud täpselt parajal hetkel,» meenutas perenaine.

Lemmiku fotokonkursil silma paistnud foto.
Lemmiku fotokonkursil silma paistnud foto. Foto: Liivi Liivak / erakogu

Tegusa kassikese tegemisi ning kingipaki avamist saab näha ka tema Instagrami kontol @5kiska. «See oli suurepärane üllatus, et Kiska pilt teiste vahvate seast välja valiti. Ta teadis kohe, kellele kingitus saadetud oli. Kõik kontrolliti oma käpakesega üle. Kiska tänab kõiki!» ütleb Kiska pere.

Loe ka seda: Garaažigängsterist kaisukassiks: noor kass Kutt leidis nutika viisi, kuidas perekonna tähelepanu võita

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles