Loomaarstid aitavad kasse asjatust eutanaasiast päästa

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Olukorrad, kus loomaomanik tahab oma lemmiku ravimise asemel lasta hoopis magama panna, pole kahjuks sugugi nii harva esinev nähtus.

Sel nädalal kirjutasime kassipojast (loe SIIT), kes jõudis MTÜ Cats Help hoole alla, kuna tema omanik oli avaldanud soovi haige loomake eutaneerida. Päästetud kass viibib hetkel MTÜ Cats Help vabatahtliku Krislini juures hoiukodus ning täna käis kassike koos ajutise perenaisega RING FMi raadios külas.

Raadios tehtud intervjuust tuli välja, et taolised kurvad olukorrad pole aga sugugi nii harva esinev nähtus. «On päris palju kliinikuid, kellega me koostööd teeme, et kui nemad näevad mingit juhtumit, kus keegi tahab oma loomast loobuda või teda eutaneerida, aga kliinik näeb, et sel loomal tegelikult on potentsiaali, siis nad tihti võtavad meiega ühendust,» rääkis Krislin, kes on päästetud loomadele hoiukodu pakkunud umbes viis aastat.

Loe ka seda: USKUMATULT KURB 〉 Omanik oli valmis tõukassi pähe ostetud haige looma magama panema

Selle aja jooksul on tema juurest läbi käinud üle saja kassi. «Mina olen spetsialiseerunud just kassipoegadele. Tihti tulevad minu juurde emata kasvanud kassipojad, keda lutitada ja üles kasvatada,» rääkis Krislin. Vastsündinud kassipoega tuleb terve päeva jooksul toita iga paari tunni tagant.

Kuidas kassivabrikud endiselt tegutseda saavad? «Nad on odavamad ja eks sellepärast sinna minnakse,» ütleb vabatahtlik.

Vaata vestlust siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles