Briti esikass sai ootamatu konkurendi ja see ei tee teda sugugi rõõmsaks

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Briti uus peaminister Rishi Sunak kõnnib Larryst mööda.
Briti uus peaminister Rishi Sunak kõnnib Larryst mööda. Foto: Kevin Coombs/Scanpix

Alles see oli, kui Briti peaministri büroo ametlik hiirekütt Larry teatas, et on valmis riigijuhi kohustused enda peale võtma. Nüüd on ametis uus peaminister, kes tõi aga endaga kaasa hoopis üllatava tegelase.

Nimelt kasvab peaminister Rishi Sunaki peres rebasekarva kasukaga labradori retriiver Nova, kes on kuulsa Downingi tänav 10 maja ees, kus kass Larry tavaliselt pesitseda armastab, juba mõnusalt koha sisse võtnud ja piltnikelegi poseerinud.

Briti peaminister Rishi Sunak koos abikaasa Akshata Murthy ja koer Novaga Downing tänav 10 maja ees 31. oktoobril.
Briti peaminister Rishi Sunak koos abikaasa Akshata Murthy ja koer Novaga Downing tänav 10 maja ees 31. oktoobril. Foto: Henry Nicholls/Reuters/Scanpix

Mõistagi pole hiirekütt Larry uue konkurendiga rahul. «VEEL ÜKS koer? Tooge Liz Truss tagasi,» väljendas ta 1. novembril oma populaarsel Twitteri kontol nördimust postituses, mille on praeguseks meeldivaks märkinud ligi 20 000 inimest.

Väljaanne Daily Mail kirjutas, et Nova liitus Sunaki perega 2021. aasta juunis. Teadaolevalt sai koeravõtusoov hoo sisse sellest, kui mehe tütred Krisna ja Anoushka kohtusid üle-eelmise peaministri Boris Johnsoni koera Dyliniga. 

Briti peaminister Rishi Sunak koos abikaasa Akshata Murthy ja koer Novaga Downing tänav 10 maja ees 31. oktoobril.
Briti peaminister Rishi Sunak koos abikaasa Akshata Murthy ja koer Novaga Downing tänav 10 maja ees 31. oktoobril. Foto: Tayfun Salci/ZUMA Press Wire)/Scanpix

Kass Larry on peaministri residentsis hiirepüüdja ametit pidanud juba üle kümne aasta ning näinud selle aja jooksul viit peaministrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles