ÕNNELIK LÕPP Nädal aega peidus olnud meisterkadujast kobra andis oma otsijatele ninanipsu

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Kobra tegi otsijatele ninanipsu ja otsustas ise koju tagasi minna
Kobra tegi otsijatele ninanipsu ja otsustas ise koju tagasi minna Foto: TIM ARO/AFP/Scanpix

Skanseni akvaariumi tegevjuht Jonas Wahlstrom kinnitas pühapäeva õhtul Rootsi avalik-õiguslikule ringhäälingule SVT, et sotsiaalmeedias Houdiniks ristitud kobra on tagasi oma terraariumis. 

Üle nädala kestnud kadumissaaga sai õnneliku lõpu, kui madu otsustas ise tagasi kodusesse terraariumisse roomata.

LOE LISAKS: Rootsis Skanseni loomaaias põgenes oma terraariumist ülimürgine kuningkobra

Surmavalt mürgine madu, kelle ametlikuks nimeks on Sir Väs, põgenes 22. oktoobril Skanseni vabaõhumuuseumi loomaaias oma terraariumist. Madu põgenes läbi laes oleva valgusti. 

LOE LISAKS: Rootsi Skanseni loomaaia kobra leiti, kuid roomaja tegi uue kadumistriki juba enne kättesaamist

Rootsi tolliamet tõi kohale röntgenikiirtega töötava aparaadi, et mao asukoht kindlaks teha. Niipeal, kui masinad loomaaiast minema viidi ja tehti plaan mao kättesaamiseks, otsustas ta uuesti liikuda ning kadus taas. Eile, pühapäeval, oli loomaaial plaanis terraariumi seinad ja vahelaed lammutada, et roomaja kätte saada ning ohutult oma koju tagasi transportida, kuid iseteadlik loom roomas ise tagasi. «Houdini jaoks oli seinte lammutamine liiga pingeline ja ta tahtis ise tagasi koju minna,» rääkis Wahlstrom. 

Kogu kadumise aja olid loomaaia töötajad enda sõnul kindlad, et madu viibib samas majas, ainult vaheseinte ja -lagede vahel. Majast välja pääsedes poleks ta praeguste ilmadega ellu jäänud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles