Haige käpaga tänavakassi piinas lahtine luumurd

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Ruudi elas tänavail lahtise luumurruga.
Ruudi elas tänavail lahtise luumurruga. Foto: Pesaleidja/Facebook

Kaks Pesaleidja hoole all olevat kassi vajavad hädasti rahalist abi, et tervis korda saada.

Üks nendest hoolealustest on Ruudi, kelle leidis tänavalt 14. oktoobril üks tähelepanelik ja heasüdamlik meesterahvas. Pesaleidja palvel viidi kiisu kliinikusse, kus selgus, et kõutsi vaevab üks vana lahtine killumurd.

Niisiis vajab Ruudi hädasti ortopeedi abi ning operatsiooni, millega aga kiirustada ei saa, sest tänavaelu ja ravimata jätmine on kassile kaasa toonud kerge põletikulise protsessi, mida hetkel usinalt ravitakse.

Pesaleidja on Ruudi jaoks viimane õlekõrs ning tal vedas, et jõudis abi ära oodata, sest tänavatel teda ei märgatud ning tema haigest lahtise luumurruga käpast vaatas enamik inimesi mööda.

Kuid Ruudi on nüüd lõpuks spetsialistide hoole all ning valmis saama murele ja valule lahenduse, pole murepilved veel täielikult hajunud, sest tasumist ootab ilmselt kopsakas raviarve. Pesaleidja töötajad ennustavad, et see tuleb vähemalt 800 eurot.

Loe ka seda: TEEME SELGEKS 〉 Millal on viimane aeg kassiga arsti juurde minna?

Hambutu Tromept

Teine Pesaleidja hoole all olev abivajaja on Härra Trompeti nimeline kass, keda elu pole samuti hellitanud. See hiirekütt jõudis Pesaleidjasse peaaegu aasta tagasi, detsembris Märjamaalt. Tema puhul oli kohe näha, et tegu on tohutult sõbraliku kiisuga, kes armastab seltsimist inimesega ning paitamist, ent palju valu ja muret tekitasid kassile hambad. Just hambaprobleemid on tänavakasside seas üks levinuimad tervisehädasid, sest söögipoolis pole kvaliteetne ning nii hakkab hammas peale ka sellele, mis just söögi alla tegelikult ei kvalifitseeru.

Trompet jäi põletiku tõttu kõikidest oma hammastest ilma.
Trompet jäi põletiku tõttu kõikidest oma hammastest ilma. Foto: Pesaleidja

Nii läkski Trompet hambaarsti juurde, kuid sellega visiidid ei lõppenud. Esimesele visiidile järgnesid kohe nii teine kui ka kolmas. Nüüd on Härra Trompet suisa hambutu, kuna see oli tohutu suupõletiku kontrolli alla saamiseks kohustuslik, kuna hambaid alles jättes paraku põletik ei taandunud.

Täna on Trompet õnneks ühes parimas hoiukodus, kellel on ka varasemalt suuprobleemidega hoiukiisudega kogemusi ning ta saab õiget tähelepanu, ravi ning märkamist. Siiski vajab Trompet abi kliinikuarvete tasumisel, mida on praeguseks kogunenud 950 euro eest.

Annetuse saab kõige lihtsamalt teha Pesaleidja kodulehe kaudu (kliki SIIN). Ühekordse annetuse puhul tuleb selgitusse lisada vastavalt «Ruudi» või «Trompet». Annetustest saadud raha kasutatakse sajaprotsendiliselt kodutute loomade abistamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles