MULJETAVALDAV ELUIGA Suri maailma kõige vanem koer

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pebbles
Pebbles Foto: Guinness World Records / kuvatõmmis YouTube'ist

3. oktoobril lahkus meie seast 22-aasta vanusena toy fox terjer Pebbles, kes seni hoidis maailma kõige vanema elusoleva koera Guinnessi rekordit.

Auväärse tiitli omanikuks sai USA-st Lõuna-Carolina osariigist pärit koer tänavu maikuus üsnagi ootamatult.

Nimelt lugesid tema omanikud Bobby ja Julie Gregory uudist vanima elusoleva koera tiitli eelmise omaniku, 21-aastase chihuahua TobyKeithi kohta ning mõistsid, et nende koer, kes oli temast veel vanem, võiks samuti tiitlile kandideerida, vahendas The Guardian.

Pebbles sündis 28. märtsil aastal 2000 Long Islandil ning tõi oma elu jooksul ilmale muljetavaldava hulga järglasi – neid oli tal kolme pesakonna peale kokku koguni 32. Viie kuu pärast oleks koerake saanud 23-aastaseks, vahendas Guinness World Records.

Üllatav pikaealisuse saladus

Pebbles, kellel oli ka Instagrami konto @pebbles_since_2000, oli oma pere poolt väga armastatud ning tema meelistegevusteks olid magamine, kaisutamine ja kantrimuusika kuulamine.

Koera perenaine Julie paljastas, et alates 2012. aastast sõi tema lemmik veterinaari soovituse kohaselt põhiliselt vaid kassitoitu, sest see pidavat sisaldama rohkem proteiini. Just see võis lisaks rohkele hellusele ja armastusele olla üks koera pikaealisuse saladustest.

Vanim koer elas ligi kolm aastakümmet

Kellele antakse nüüd edasi vanima elusoleva koera tiitel, pole veel teada. Guinnessi rekordite veebilehe andmetel on maailma kõige kauem elanud koer Austraalia karjakoer nimega Bluey, kes elas 29,5-aastaseks. Ligi 20 aastat lambakarja keskel elanud ja töötanud koer sündis aastal 1910 ning pandi magama aastal 1939.

2016. aastal figureeris meedias ka Maggie-nimeline koer, kes omaniku väitel elas 30-aastaseks, kuid kuna koera sünni kohta puudusid paberid, ei saa seda n-ö päris ametlikuks pidada. Woolsthorpe'is elav koeraomanik Brian McLaren rääkis väljaandele The Weekly Times, et koer suri rahulikult oma pesas ning paar päeva enne oma surma oli ta veel reibas ning ajas kasse taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles