Selgus maailma vanim koer. Mis on tema pikaealisuse saladus?

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: @guinnessworldrecords / Instagram

21-aastane chihuahua TobyKeith on kantud Guinessi rekordite raamatusse kui maailma kõige vanem koer. Tema omanik jagas, et koera pikaealisuse saladus koosneb põhiliselt kolmest komponendist: headest geenidest, tasakaalustatud toitumisest ja loomulikult armastavast perekonnast.

9. jaanuaril 2001 sündinud Floridast pärit koerake sai rekordi omanikuks 16. märtsil 2022, olles 21 aasta ja 66 päeva vanune.

Perenaine Gisela Shore võttis koera varjupaigast, kus ta vabatahtlikuna töötas, kui too oli vaid mõne kuu vanune. Sinna oli ta sattunud seetõttu, et tema eakad omanikud ei suutnud tema eest enam korralikult hoolt kanda, vahendas Guiness World Records.

Loomulikult tegi uudis rekordiomanikuks saamisest perenaise väga rõõmsaks. Perenaise sõnul on koerake väga terve ja miski teda ei vaeva. Eakas koer ärkab igal hommikul kell 6.30 ning sööb seejärel hommikust. Tema lemmik maiuspala on kalkuniviil.

Mis on tema pikaealisuse saladus? Perenaine usub, et selles võivad rolli mängida koera toitumisharjumused: tema toidulaud koosneb peamiselt köögiviljadest, riisist ning kanast, samuti ei söö ta suhkrut sisaldavaid maiuseid.

Chihuahua'de keskmine eluiga on 12–18 aastat.

Vanim kunagi registreeritud koer oli Austraalia karjakoer nimega Bluey, kes saadi kutsikana 1910. aastal ja töötas peaaegu 20 aastat kariloomade ja lammastega, enne kui ta 14. novembril 1939. aastal 29 aasta ja 5 kuu vanuselt magama pandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles