PÕNEV! ⟩ Tallinnas toimuval suurkonverentsil tutvustab oma tööd loomapolitsei

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) ja Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti korraldatud rahvusvahelisel loomakaitse konverentsil tutvustab oma tööd ka Šotimaa loomapolitsei. Lisaks räägitakse eksootiliste loomade kaubandusest, metsloomade rehabilitatsioonist, murelike lemmikloomade aitamisest ja Ukraina loomakaitsjate tööst.

Konverentsil üles astuv loomapolitseinik Mike Flynn alustas oma tööd 35 aastat tagasi Society for the Prevention of Cruelty to Animals juures. Flynn pani alguse salapolitsei üksusele, mis tegeleb organiseeritud koertevõitluste, mäkrade peibutamise, kutsikavabrikute jms vastu võitlemisega.

Flynn on algse Links Groupi asutajaliige, mis uurib seost loomade ja inimeste väärkohtlemise vahel, ning praegune Edinburghi loomaaia teadus- ja eetikakomitee liige. Samuti on ta sõltumatu väline loomade heaolu nõustaja Šotimaa suurima teadusliku loomauuringute ettevõtte heaolu- ja eetikakomitees. Ta on aidanud õigusaktide rakendamisel Jerseys, Põhja- ja Lõuna-Iirimaal, Kanadas ja Kataloonias.

Konverentsil üles astuv loomapolitseinik Mike Flynn
Konverentsil üles astuv loomapolitseinik Mike Flynn Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Lisaks Flynnile on võimalus konverentsil kuulata kõrgelt hinnatud bioloogi ja zooloogi Chris Draperit ja temaga kohtuda. Draper on vangistuses peetavate metsloomade heaolu valdkonna juhtiv ekspert, kellel on 20-aastane kogemus mittetulundusühendustes loomakaitsesektoris. Ta on töötanud juhtivatel ametikohtadel, mis on puudutanud loomade heaolu teadust, kaitsealade toimimist ja loomade heaolu eest seismist. Praegu juhib ta organisatsiooni Performing Animal Welfare Society Ameerika Ühendriikides. Lisaks on ta töötanud fondis Born Free ja Vega uuringutes. Draper kuulub mitmesse ühingusse ja kommiteesse. Konverentsil räägib Draper eksootiliste loomade kaubandusest ja metsloomade päästmisest.

Eesti tunnustatud spetsialiste esindab seekord Tiina Toomet. Toomet on Tiina Toometi kliiniku asutaja ja loomaarst, kes on oma kliinikut pidanud juba 30 aastat. Veterinaariat asus ta õppima 1978. aastal. Toomet on juba aastaid olnud abiks nii nõu kui ka jõuga paljudele loomakaitseorganisatsioonidele, sealhulgas Eesti Loomakaitse Seltsile. Suve hakul korraldas ELS Toometiga koostöös Kihnus hulkuvate kasside steriliseerimise ja kastreerimise aktsiooni (loe selle kohta pikemalt SIIT). Tiina Toomet on Eesti üks tuntumaid loomaarste. Ta tutvustab konverentsil, kuidas aidata murelikke koeri ja kasse.

Loe ka seda: Kihnu saart ähvardab kassiuputus, loomaarstid tõttasid appi

Ukrainas toimuvast annab ülevaate Natalie Sorokoput, kes on loomakaitses tegutsenud juba 13 aastat. Lisaks sellele on ta juhtinud kahes organisatsioonis erinevaid suuremaid projekte, mis on olnud seotud loomade steriliseerimise ja kastreerimisega, haridusega, annetuste kogumisega ja uute kodude otsimisega. Ta on aidanud korraldada seminare varjupaikades, teistes MTÜ-des, omavalitsustes ja politseis. Sorokoput on ka kirjutanud raamatu «Ema, ma tahan koera!».

Osalema on oodatud kõik, kellele pakub huvi loomakaitse valdkond ja selle arendamine või kes kodus loomi peab. See on hea võimalus saada uusi teadmisi ja kuulata teiste kogemusi.

Registreerumine ja rohkem informatsiooni SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles