FOTOD ⟩ Mustamäel elavad oravad nagu lemmikloomad ning söövad aasta jooksul 20 kilo pähkleid

lemmik.postimees.ee
Copy

Orav pole just traditsiooniline lemmikloom, kuid nii mõnegi linnaelaniku jaoks on neil õnnestunud see staatus vaat et välja teenida.

Mustamäel Siili tänaval asuva maja viiendale korrusele on tee leidnud lausa mitu põlvkonda oravaid, sest nendega toimetamine on seal kestnud juba oma 10 aastat.

«Nende vahvate loomade toimetamiste ja elu-olu jälgimine on nagu antidepressant. Pähkleid on ostetud oma 20 kilogrammi aastas, aga see on ka seda väärt. Lisaks peab alati värske vesi olema,» paljastas oravatega tegelev naine Lemmikule ning saatis ka mõned fotod väledatest oravatest, kellest üks on vahva valge sabaotsaga.

«Nende vahvate loomade toimetamiste ja elu-olu jälgimine on nagu antidepressant.»

Vaata pilte artikli päises asuvast galeriist!

Oravad on üha julgemad

Tundub, et oravad tunnevad end linnaruumis üha kodusemalt, sest toidulaud ongi siin rikkalik. Hiljuti külastas ühe Tallinnas elava perekonna koduaeda samuti üks eriti julge orav, kes end lausa tugitoolis mõnusalt sisse seadis. 

«Ma annan neile siin ikka pähkleid ja vett juua. Nad on nii harjunud juba minuga ja rõõmuga ootavad mind, kui rõdule lähen ja pähkleid annan. Tema on emane ja ta on väga julge minuga ja käibki nii minu juures iga päev. Ta sõi enne veel kõhu ka täis ja siis kuidagi järsku viskas pikali toolile ja oli täitsa nii viis minutit eri asendites,» rääkis pildi autor Merle Lemmikule. Vaata fotot SIIT!

Jaga meiega oma lugu!

Kui ka sinu kaamera ette jääb mõni huvitav kohtumine metsloomaga, jaga seda ka meiega meiliaadressil lemmik@postimees.ee, kirjeldades lühidalt, kuidas ja kus kandis foto sündis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles