TARTUS ON KASSIUPUTUS ⟩ Loomapäästjad: ei mäleta, et meie kassitoas oleks kunagi korraga nii palju asukaid olnud (2)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Foto: ELL Tartu Kassituba

Kontrollimatu paljunemise tagajärjel tekkinud kassikolooniate tõttu on kassipäästjatel käed-jalad jätkuvalt tööd täis ning ajutisse varjupaika jõudvate hiireküttide arv püstitab rekordeid.

Eestimaa Loomakaitse Liidu ja Tartu Kassikaitse vabatahtlike hallatav kassituba, mis pakub peavarju päästetud kiisudele, kes ootavad oma hoiu- või päriskodusid, tegutseb Tartus alates 2020. aasta kevadest, kuid nii palju päästmist vajavaid kasse nagu tänavu pole loomapäästjate sõnul varasemalt olnud.

Juulikuu viimastel päevadel võeti nimelt ette suure kassikoloonia püüdmine Meeril, kust saadi kätte lausa 16 kassi. Üheksa neist olid kassipojad, kes said kiirelt hoiukodudesse laiali toimetatud, kuid seitse täiskasvanud kiisut leidsid endale ajutise kodu kassitoas.

Kassitoa elu kohta saab pikemalt lugeda siit:
Videoreportaaž Pesaleidjast: kodu otsivad kõige kauem must-valged kassid ja triibikud

PÄEV KASSIKAITSE RINDEL 〉 Juhuse läbi kassipäästjaks saanud Krislin: ma ei taha ühtki looma piinlemas näha

«See koloonia oli imekauneid nurrumootoreid täis,» ütlesid kassipäästjad sotsiaalmeedias, kuid see tähendas, et juulikuu lõpuks ootas kassitoas koguni 29 kassi oma uut võimalust. «Me ei mäleta, et meie kassitoas oleks kunagi korraga nii palju kasse olnud! Kõik meie puurid on vastsaabunud kasse täis ning lahtiste kasside toaski on raske astuda ilma mõne kassi otsa komistamata.»

Päästetud kassid vajavad igakülgset abi. Viisid, kuidas seda teha:

  1. Anneta toitu ja liiva. Nii täiskasvanutele kui kassipoegadele. Kui saad ise tuua või soovid saata pakiga, võta sõnumites ühendust (Facebookis Tartu Kassikaitse).
  2. Anneta raha steriliseerimiste, vaktsiinide, ussirohtude, kiipide jaoks. Uuri selle kohta siit.
  3. Hakka hoiukoduks ja võta kass ajutiselt enda juurde. Uuri selle kohta rohkem siit.
  4. Tule vabatahtlikuna Tartu Kassituppa appi hoolitsema kasside eest. Selleks saab täita ankeedi siin.

Kõik nurrikud ootavad väga külastajaid endale külla, kes saaksid tulla nendega mängima ja neid paitama ning ehk isegi neid koju viima. Kassitoa kohta saab rohkem infot Tartu Kassikaitse kodulehelt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles