TÕELINE HIIGLANE Guinnessi rekordi värske omanik: loe, kui palju sööb maailma suurim koer

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Zeus täies hiilguses / kuvatõmmis videost
Zeus täies hiilguses / kuvatõmmis videost Foto: Guiness World Records / YouTube

Maailma suurima koerana Guinnessi rekordi tiitli pälvinud Saksa dogi Zeus sööb iga päev poolteist kilo krõbinaid, joob vett otse kraanikausist ning magab peremehe voodis.

Saksa dogi on küll üks maailma suurema kasvuga koeratõuge, aga samas ka väga sõbralik, mistõttu kutsutakse teda ka õrnaks hiiglaseks.

2-aastane Texases elav Saksa dogi Zeus on oma tõu ehe esindaja, saades suurepäraselt läbi pere teiste koerte ning lastega, ka beebiga. Zeus magab oma noore peremehega isegi samas voodis, mis, tõsi küll, peab mõõtmetelt olema päris suur.

Guinnessi rekordi omanikust Zeusi turjakõrgus on 1,046 meetrit. Uhke tiitli sai Zeus tänavu 22. märtsil, vahendas CNN. Oma kodukandis oli hobusemõõtu koer muidugi juba varemgi üsna tuntud.

Perenaise sõnul võrdlevadki möödujad sageli tema lemmikut just hobusega, mõni on avaldanud isegi soovi tema koeraga ratsutada. Sellistele soovidele vastab perenaine muidugi eitavalt.

Loe ka seda: Fännid leinavad maailma suurimat koera Freddyt: ta oli tõeliselt hell hiiglane

Zeusi perenaine Brittany Davis rääkis, et on alati unistanud Saksa dogist ning oli üliõnnelik, kui vend talle kutsika kinkis. 

Zeus on pere suur lemmik. «Me saame tihti kommentaare, et vau, see on kõige suurem koer, keda ma näinud olen. Tore on öelda, et nüüd on see ka ametlikult kinnitatud,» sõnas Davis.

Loe ka seda: Loe ka seda: Selgus maailma vanim koer. Mis on tema pikaealisuse saladus?

Zeus sööb iga päev 1,5 kilogrammi koerakrõbinaid ning joob vett otse kraanikausist. Koera lemmikmaiustuseks on aga jääkuubikud.

Perenaise sõnul on loom suurepärase tervise juures. «Loomaarstilt saame alati kiita,» sõnab ta. «Ja loomulikult ka palju tähelepanu!»

Vaata ka videot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles