Lihtne ja ülimalt tänuväärne viis, kuidas proovida kassiomanikuks olemist

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Hoiukoduna saad tänavalt päästetud kassi elule värvi tagasi anda. Pilt on illustreeriv.
Hoiukoduna saad tänavalt päästetud kassi elule värvi tagasi anda. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kui oled mõelnud kassi võtmise peale, kuid pikaajaline kohustus tundub veidi hirmutav, on võimalik proovida teha seda ajutiselt mõnele kassile hoiukodu pakkudes.

Kuigi me kõik soovime, et hüljatud ja tänavatele sattuvate kasside hulk väheneks, näitab reaalne elu, et see pole sugugi nii. Tänavale sattuvaid kasse on vaja jätkuvalt päästa, et anda neile võimalus nautida täisväärtuslikku kodukassi elu.

Näiteks Tartu kassikaitse käe all otsib praegu kodu rekordarv kasse, mistõttu vajab tänavakasside päästmisega tegelev varjupaik hädasti inimesi, kes sooviksid mõnele kassile hoiukodu pakkuda. Hoiukodus saaks kass kahe kuni kuue kuu vältel eluraskustest toibuda ja õppida taas inimest usaldama.

«Hetkel on Kassikaitses kodu ootamas rekordarv kasse. Et nad ei jääks puuridesse ja ülerahvastatud (ülekassistatud?) tuppa, on vaja rohkem vastutustundlikke hoiukodusid, kellel on aega ja ruumi ühe või kahe kodu otsiva kassi jaoks,» kutsub Tartu Kassikaitse sotsiaalmeedias inimesi appi.

Hoiukodu pakkumise soovist saab märku anda, täites vastava ankeedi.

Hoiukoduks olemine on suurepärane võimalus proovida kassiomanikuks olemist, tehes samal ajal kassidele midagi head. Loe pikemalt SIIT, mida hoiukodu pakkumine endast kujutab.

Loe ka soovitusi, mida kogenud vabatahtlikud hoiukodudele on jaganud.

Hoiukodu otsivate kiisude profiilid leiad SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles